Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Velimir Friganović predsjednik HSSV-a

Autor: Nebojša Gunjević

25.04.2010. 22:00
Velimir Friganović predsjednik HSSV-a

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ardian Kozniku podnio je ostavku, a na upražnjeno mjesto predsjednika članovi Skupštine izabrali su jednoglasno Velimira Friganovića
Na Izvanrednoj izbornoj skupštini Hrvatskog saveza za skokove u vodu dosadašnji predsjednik Saveza Ardian Kozniku podnio je ostavku, a na upražnjeno mjesto predsjednika članovi Skupštine izabrali su jednoglasno Velimira Friganovića, dugogodišnjeg predsjednika KSV Zadar. Novoizabranog predsjednika pitali smo o razlozima ostavke nekadašnjeg “vatrenog” Ardiana Koznikua i o njegovim prvim koracima u radu Saveza.
– Poznato je da je Kozniku bio predsjednik Saveza jer mu je kći skakala i reprezentativka je. Ali je on ipak uvijek više bio na strani nogometa nego skokova. Bio je tu tri godine kao “vatreni” i računali smo da će određena sredstva namaknuti za Savez. To nije uspio, a sada su na kraju u Savezu bili neki odnosi koje nije mogao riješiti – Izvršni odbor mu je dao neke stvari u zadatak koje nije mogao riješiti te je dao ostavku kako bi bio miran i pošteđen nekih nesporazuma.
Sjedište Saveza je u Zagrebu – hoće li Vam biti problem ta relacija Zadar – Zagreb?
– Neće biti jer je i do sada poznato da je Valter Sutlović bio nekoliko mandata predsjednik Saveza, tako da sam je drugi predsjednik iz Zadra. Također se zna da su zadarski skakači nositelji skokova u Hrvatskoj, da je Marko Sutlović trener juniorske reprezentacije, da imamo najboljeg seniora Šimu Perića i najbolju seniorku Marcelu Marić te tu nema nekih velikih nepoznanica.
Kakva natjecanja očekuju KSV u ovoj godini i Vas kao predsjednika?
– Već je određeno na kojima ćemo natjecanjima nastupiti: Juniorsko prvenstvo Europe, Svjetsko juniorsko prvenstvo, Seniorsko prvenstvo Europe i još na nekoliko mitinga.
Na Skupštini je bilo i prijedloga za daljnji rad – na što ćete Vi usredotočiti svoj rad?
– Na Skupštini je bilo isključivo govora o tom razrješenju i nije se razmatralo o nekim novim prijedlozima. Moj je prvi zadatak da malo smirim neke tenzije u Savezu koje su došle iz klubova, da neke nove smjernice preko HOO-a u smislu izgradnje novih plivališta poduzmemo tako da se obavezno rade skakaonice na bazenima.
Razgovaralo se i o kandidaturi Rijeke za Mediteranski kup za juniore sljedeće godine o čemu će se odlučiti na godišnjem kongresu Lene u Cipru koji će se održati od 27. do 29. svibnja ove godine?
– I prije Skupštine su obavljeni neki poslovi i razgovori, tako da to nije bilo ništa novo. Svi mi imamo svoje planove. Arnov klub ima svoje planove, Zadar svoje, klubovi u Zagrebu imaju svoje tako da svi idemo normalnim koracima unaprijed – rekao je Velimir Friganović, novi predsjednik Hrvatskoga saveza za skokove u vodu.