Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Cilj je integracija djece s Down sindomom

25.04.2011. 22:00
Cilj je integracija djece s Down sindomom


Drago nam je da su prepoznate naše potrebe te se zahvaljujemo svima koji su se uključili u ovu akciju. Posebno nas veseli što je ovo direktni način senzibiliziranja zajednice za potrebe osoba s Down sindrom. Osim toga, važna nam je integracija djece u sve segmente društvene zajednice ovisno o njihovom potencijalu, kazala je Periša


Na Narodnom  trgu u subotu održana je  uskrsna humanitarna akcija  u kojoj su djelatnici Novog  radija i osobe iz javnog života prodavali uskrsne pisanice. Prikupljena sredstva  namijenjena su Udruzi za  Down sindrom Zadarske  županije. 
Direktorica marketinga  Novog radija Anica Košta  kazala je da su se u ovu  akciju uključili slušatelji radija, dječiji vrtići “Maslačak”  i “Jazine”, OŠ Zadarski otoci, OŠ Šimuna Kožičića  Benje – PŠ Diklo, Putnička  agencija Terra Travel i Cedrus d.o.o. donirajući pisanice, čestitke i ostale uskrsne ukrase.
– Dok se odvijala humanitarna akcija, članovi udruge održali su mini radionicu  s ostalom djecom izrađujući  prigodne čestitke i ostale  prigodne predmete. Sve što  smo izložili na našem štandu od pisanica, čestitki, pilića i zečića sve je prodano u  tren, kazala je Košta. U  prodaji na štandu pridružile  su im se osobe iz javnog  života kao što su Matine  Thomas, Bepo Matešić, saborska zastupnica Nevenka  Marinović, zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić i  ostali. Najsretniji slušatelj u  subotu je osvojio putovanje  za dvije osobe u Veneciju-Veronu.
Prošle godine Novi radio  pokrenuo je, također, humanitarnu akciju namijenjenu prikupljanju sredstava za  pomoć djeci leptirima.
Predsjednica Udruge za  Down sindrom Zadarske  županije Suzana Periša kazala je da su iznimno dirnuti  s ovom akcijom koju je  pokrenuo Novi radio.
– Drago nam je da su  prepoznate naše potrebe te  se zahvaljujemo svima koji  su se uključili u ovu akciju.  Posebno nas veseli što je  ovo direktni način senzibiliziranja zajednice za potrebe osoba s Down sindrom. Osim toga, važna  nam je integracija djece u  sve segmente društvene zajednice ovisno o njihovom  potencijalu, kazala je Periša  dodajući da upravo na dan  održavanja humanitarne akcije djeca iz udruge bojaju  jaja s ostalom djecom jer je  i cilj da budu dio društva.