Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Dojava o bombi prekinula koncert Nede Ukraden

25.04.2011. 22:00
Dojava o bombi prekinula koncert Nede Ukraden


Najaktualnija tema među Zadranima u zadnje vrijeme je, osim presude generalima, otvaranje narodnjačkog kluba Lampaši. Naravno, većinom se ta novost spominje u negativnom kontekstu te se smatra da je njegovo „krštenje” prošle subote bilo loše tempirano. Upravo zbog činjenice da je otvorenje bilo pred sam Uskrs, i u vrijeme kada je gore spomenuta presuda mnogima još otvorena rana, očekivano se dogodio incident.
Malo iza ponoći policija je dobila dojavu o podmetnutoj bombi u klubu. Istog trenutka, na prostoru ispred bivše Bille stvorilo se bezbroj interventnih policajaca, koji su pokušali dovesti sve u red. Već dolazeći iz pravca Intermoda primijetili smo da prometni policajci kontroliraju cestu pred ulaz na parkirališni prostor te da preusmjeravaju sva vozila prema Bulevaru. Sve je ispred kluba podsjećalo na opsadno stanje, dok nismo napokon zakoračili u prostor Lampaša. A unutra totalno drugačija slika. Tek smo se tada uvjerili koliki je to zapravo prostor, i ujedno iznenadili koliko je unutra ljudi. Velika gužva u ogromnom prostoru je na trenutak izgledala filmski, sve dok se ne približite pozornici i shvatite da Neda Ukraden i vlasnik kluba Ivan Zak pjevaju u duetu njihovu novu stvar „Tetovaža”.
Koliko god Zak opovrgavao da su Lampaši narodnjački klub, ovo je čista preslika njegovog istoimenog zdanja u Jastrebarskom, gdje je u više navrata surađivao s Alenom Borbašem iz Osijeka, poznatim hrvatskim promotorom srpskog turbo-folka. Iako se Zadar smatrao kao zadnja utvrda bez prisutstva klubova gdje se pušta turbo-folk i narodnjaci, nove generacije koje se zadovoljavaju minimalističkom glazbom ipak prevladavaju.
Mnogi su i komentirali kako ne postoji šansa da Lampaši na dan otvorenja budu puni, a upravo smo te “proroke” vidjeli tamo. O ukusima se ne raspravlja, ali ne treba podržavati i neukus. Dok s jedne strane odumire zadarska alternativna scena, a klupska glazba je klupska samo na plakatima, Lampaši su nažalost većini najbolja opcija. S druge strane, barem je lociran na periferiji grada, pa će privlačiti uglavnom samo one koji su “zagrizli” za ovu vrstu glazbe. Slijede nastupi Vuce, Zlatka Pejakovića i Gazdi.
 


Dojava o bombi


Iz PU zadarske izvijestili su javnost kako je u nedjelju nekoliko minuta nakon ponoći zaprimljena anonimna telefonska dojava o postavljenoj bombi u noćnom klubu  „Lampaši”, u Zadru u Zagrebačkoj ulici, u kojemu se održavao koncert Nede Ukraden. Dvadesetak minuta nakon ponoći, klub je ispražnjen te je izvršenim pregledom od strane pirotehničara i vodiča sa službenim psom za detekciju eksploziva, utvrđeno da je dojava lažna. Nakon izvršenog  protueksplozijskog pregleda noćni klub je nastavio raditi.
M. G.