Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobjednik Slavko Štrkalj ulovom od 2,6 kg

25.04.2011. 22:00
Pobjednik Slavko Štrkalj ulovom od 2,6 kg


U subotu je u povodu  dana Zadarske županije i Uskrsa,  ŠRK Donat iz Zadra organizirao  tradicionalno ribolovno natjecanje štapom s obale Noćni kup  Zadarske županije. Četvrti noćni  kup, održao se u prvim satima  sumraka i noći i pod jednim  posebnim ugođajem, uz pomno  promatranje brojnih šetača na Novoj rivi, okupljeni natjecatelji pokazali su i umijeće noćnog ribolova. Nastupilo je 25 natjecatelja ribolovnih klubova i  društava Zadarske županije.  Najuspješniji su bili članovi zadarskog Zubaca i Sipe iz Benkovca. Četiri sata lova bilo je vrlo  zanimljivo, pogotovo što su se neki  natjecatelji prvi put sreli s ovakvim  načinom ribolova, ali im to isto  tako nije smetalo, da postignu  dobre rezultate.
Iako ribolovne prognoze nisu  bile sklone ribolovcima, njihova  vještina pokazala je, da su spremni  loviti i kada uvjeti i nisu baš  najbolji. Da je to tako pokazuje i  velik broj primjeraka, a i težinski  ulov nije zanemariv. Lovile se  najvećim dijelom bugve, špari, ranji, modraki, ali bilo je i lijepih  primjeraka arbuna i fratara, koji  su odnijeli i naslove najulova.
Lovilo se u konkurenciji seniora, seniorki i mlađih seniora  U-21. Za razliku od prošle godine,  ove su uspješniji bili seniori. Seniorke su se morale zadovoljiti  trećim mjestom na pobjedničkom  postolju.
Poredak: 1. Slavko Štrkalj –  Zubatac  2600, 2. Edi Petričević –  Sipa Benkovac 2450, 3. Gordana  Sikirić – Zubatac Zadar 1740, 4.  Igor Palić – Sipa Benkovac 1600, 5.  Slavica Štrkalj – Donat Zadar 1380  bodova.