Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bendovi koji će prodrmati zadarsku scenu!

25.04.2012. 22:00
Bendovi koji će  prodrmati zadarsku scenu!


Tematske večeri Mixofonija, Roky, Jeza Irokeza i Za šaku metala uz nade zadarske scene bit će prilika i za poslušati uživo vrhunske bendove: šibenski L’Kok, porečki Cirkus, sisački Pištolj na Gumene Metke te čakovečke metalce Bad Blood


Gotove su prijave za najatraktivnije natjecanje zadarskih demo bendova, Zadarsku gitarijadu, a u četiri tradicionalne kategorije nastupit će 16 bendova. Tematske večeri Mixofonija, Roky, Jeza Irokeza i Za šaku metala uz nade zadarske scene bit će prilika i za poslušati uživo vrhunske bendove: šibenski L’Kok, porečki Cirkus, sisački Pištolj na Gumene Metke te čakovečke metalce Bad Blood. Organizator ovog događaja je Udruga Šigureca, a svirke će se održavati u “Rupi” parka Kapetanski, ispod liceja sv. Dimitrija, dok će cijena ulaznice biti simboličnih 20 kuna. Podsjetimo da ulaznice ujedno služe i za glasovanje, a bend s najviše glasova osvaja nastup na finalu gitarijade, prve večeri JUMF festivala, kada će prema neslužbenim informacijama nastupiti i Svjetski Kilo Car Rambo Amadeus.
– Dođite i podržite svoje favorite glasovanjem putem kupljene ulaznice čime ulazite u bubanj za nagradnu igru – glavna nagrada su trodnevne ulaznice za JUMF 2012., pozivaju iz Udruge Šigureca dodajući kako bendove očekuju bogate nagrade sponzora, poput gostovanja uživo na Radio Zadru, poklon bonova te artikala iz Tatoo shopa “Tiamat” te “Army shopa Zadar”.
Mixofonija
Mixofonija, večer raznih žanrova je prva na rasporedu 4. svibnja, a nastupaju bendovi – Prčiguzi, Lice Mista, Scarlet Notes, Stonetribe i poznati kantautor Čopor, dok će kao headlineri nastupiti šibenski bend L’kok. Prema običaju Mixofonije i ovogodišnji headlineri ne mogu se svrstati u neku rock ladicu, no sami ističu kako im je naglasak na čvrstom plesnom ritmu s priličnom dozom funka uz čvrsti gitarski rif.
Jeza Irokeza
Tjedan dana kasnije, 12. svibnja, održava se tradicionalna punk gitarijada Jeza Irokeza, a ovoga puta prijavili su se samo Gatos del Mundo. Bend je sastavljen od zadarskog dvojca poznatog noise benda Mandelbrot set, dok je na bubnjevima Milin iz zadarskog legendarnog punk benda Trn u Oku. Kako su bez konkurencije direktno će ući u finale i dobiti priliku za osvajanje ovogodišnje gitarijade. Kao headlineri nastupa porečka punk/reggae/ska sedmorka Cirkus – čije pjesme govore o lošem sistemu i dobrim provodima uz vesele ritmove i dobre vibracije.
Rocky 12
Prema svemu sudeći u Zadru se ponovno razvijaju rock bendovi pa će najviše bendova nastupiti na večeri nazvanoj Rocky 12 koja se održava 19. svibnja. Osim prošlogodišnjih finalista Single, Ladies ovoga puta će nastupiti i bendovi Sifilis, Žuti Kišobran, Devils & Dust, Aseptik i Missing Link, dok će headlineri biti sisački rockeri Pištolj na Gumene Metke. Headlinere opisuju kao najperspektivniji mladi hrvatski rock’n roll bend, a definiraju ih energičnost, jednostavnost i iskrene poruke.
Za šaku metala
Posljednja večer gitarijade na kojoj će biti odlučeni posljednji finalisti koji nastupaju na prvoj večeri JUMF festivala bit će prilika da poslušamo nade zadarske metal scene. Najpoznatiji bend svakako je Mortus Delict, koji nakon toga nastupa i na Metalfestu u Zadru, a osim njih publika će poslušati i Annabel Lee, kao i Tainted Blood te Mechanical Heartwork. Kao headlineri nastupit će čakovečki hardcore/trash bend Bad Blood.
Od sljedećeg tjedna počet ćemo s prezentacijom mladih nada zadarske alternativne i urbane scene, stoga nemojte propustiti vidjeti koji su to bendovi koji bi trebali prodrmati zadarsku scenu.