Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gesta nastupa u Zagrebu

25.04.2012. 22:00
Gesta nastupa u Zagrebu


Plesna udruga Gesta nastupit će u petak na natjecanju plesnih ansambala u Zagrebu. Ovo je već četvrto sudjelovanje na natjecanju “Treps” Centra za kulturu Trešnjevka, koje se održava već devetu godinu za redom. Organizatori već dugi niz godina žele omogućiti mladima ostvarenje za scenski nastup te podizanje kvalitete plesne scene uopće. Nastupit će više od 70 plesnih ansambala iz cijele Hrvatske, koji će i ove godine pokazati što znači voljeti ples.
Plesna udruga Gesta je s ulomcima iz svojih produkcija tri godine zaredom ulazila u finale natjecanja, što je za “Gestice” i njihovu voditeljicu Nenu Jurišić veliko priznanje i poticaj za daljnji uspješan rad. Ove godine će se predstaviti sa svoje tri koreografije, “Trgovina cipela”, “Anđeli”, “Trgovina odijela i svečanih haljina” te se natjecati u kategoriji suvremeni plesni izričaj.
Plesna udruga Gesta djeluje već 11 godina i iza sebe ima više od trideset autorskih predstava. Gestina misao vodilja kroz sve te godine rada je promicanje plesa i odgoja plesne publike našeg grada.
Osim rada na svojoj novoj plesnoj produkciji, koja će se premijerno izvesti 4. lipnja u HNK Zadar, voditeljica udruge najavljuje 12. svibnja plesnu poslasticu u Kazalištu lutaka Zadar, kada će se održati ZPF – Zadarski plesni festival (in memoriam Nives Šimatović-Predovan). Nastupit će 14 plesnih ansambala različitih plesnih izričaja.