Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Otvoren natječaj za “bobije”

25.04.2012. 22:00
Otvoren natječaj za “bobije”


Kandidat mora imati prebivalište na području Grada Zadra (Crno, Kožino, Petrčane te otocima koji administrativno pripadaju Gradu), a ukoliko ostane slobodnih mjesta mogu se popuniti i kandidatima koji nemaju prebivalište na području Grada


Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove Grada Zadra za ovu je godinu izdvojio sredstva za 34 pripadnika Prometne jedinice mladeži. Jučer je otvoren natječaj na koji se kandidati mogu javiti do 22. svibnja. Mladi “bobiji” u turističkoj sezoni puno znače za reguliranje prometa na najfrekventnijim točkama u gradu i za smanjivanje gužvi.
Ipak, da bi ušli u Prometnu jedinicu mladeži, moraju zadovoljavati neke uvjete. Prvo, kandidat mora imati prebivalište na području Grada Zadra (Crno, Kožino, Petrčane te otocima koji administrativno pripadaju Gradu), a ukoliko ostane slobodnih mjesta mogu se popuniti i kandidatima koji nemaju prebivalište na području Grada Zadra.
Prema Pravilniku o programu i načinu osposobljavanja i djelovanja te odori i oznakama prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica, pripadnici prometne jedinice mladeži moraju ispunjavati sljedeće uvjete: moraju imati najmanje 16 godina života, biti primjereni u učenju, ponašanju i radu, imati zdravstvenu sposobnost koju dokazuju potvrdom liječnika opće medicine. Prednost imaju kandidati koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije te oni koji su već prošli obuku. Naknadu za posao u Prometnoj jedinici mladeži određuje lokalna samouprava.
Program osposobljavanja pripadnika prometnih jedinica obuhvaća prometno-preventivni odgoj sudionika u prometu, pravila prometa, prometne znakove i upravljanje prometom i pružanje pomoći sudionicima u prometu.
Zahtjevi se predaju u sjedište Policijske uprave na adresi Andrije Hebranga bb u prijemnom uredu. Obrazac za prijem u Prometnu jedinicu mladeži može se predignuti kod dežurnog službenika na ulazu u zgradu PU zadarske ili na njezinoj službenoj internet stranici. Nepotpuno ispunjeni obrasci u kojima nedostaju potvrde od škole i liječnika opće prakse neće se razmatrati.