Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Priopćenje KK Zadar

25.04.2012. 22:00
Priopćenje KK Zadar


“Posljednja tri kola Prvenstva Hrvatske Lige za prvaka, Košarkaški klub Zadar, osim borbe protiv suparnika na terenu, vodi i neravnopravnu borbu protiv neobjektivnog pristupa pojedinih sudaca.Naš običaj nisu priopćenja, ali ovim putem želimo upoznati košarkašku javnost s ciljem stvaranja jasne slike o čemu se zapravo radi.
Naime, KK Zadar je dugo pristajao i na svoju štetu, na mnoge kompromise i uvjetovanja, ali sve ima granice dobrog ukusa i moralnosti. U ovim recesijskim vremenima kad je pravo umijeće pronaći pokoju kunu kako bi KK Zadar uopće egzistirao na košarkaškoj sceni, kad se zadnjih godinu dana mukotrpno izvlačimo iz blata, predano treniramo i borimo kako bismo vratili KK Zadar na stare staze slave, potezom zviždaljke, netko treći koji to nikako ne bi smio, odlučuje o sudbini KK Zadar.Imamo ekipu sastavljenu sukladno trenutnim mogućnostima. O kvaliteti iste, dalo bi se raspravljati, međutim to su momci koji vrijedno i predano rade i treniraju, te se bore za dres koji nose. Takvi sigurno zaslužuju pod jednakim uvjetima odmjeravati snage sa sportskim protivnicima.
Na utakmicama protiv KK Split u Zadru, protiv KK Svjetlost u Slavonskom Brodu i protiv KK Cedevita u Zadru, odigranim u posljednja tri kola, KK Zadar nije imao ravnopravne uvjete. Na stranu vlastite pogreške igrača i trenera tijekom navedenih utakmica, uz ravnopravno suđenje KK Zadar bi bio jako blizu ostvarenju cilja, odnosno povratku u regionalnu ABA ligu slijedeće sezone. Na navedenim utakmicama, KK Zadar suđena su ukupno 84 prekršaja ili 28 po utakmici, dok je protivnicima suđeno 58 prekršaja ili 19,3 po utakmici. Nadalje, KK Zadar izvodio je ukupno 56 slobodnih bacanja ili 18,6 po utakmici, dok su protivnici imali čak 97 ili 32,3 po utakmici. Dakle, 14 slobodnih bacanja po utakmici više od KK Zadar. Podsjećamo, KK Zadar je u navedenim utakmicama pobijedio KK Split, a od KK Svjetlost i KK Cedevita izgubio jedan odnosno dva poena razlike.
Pitamo se kako je moguće da, na utakmici u Slavonskom Brodu i na utakmici u Zadru protiv KK Cedevita, KK Zadar početkom drugog poluvremena ima 16 odnosno 14 poena razlike, protivnici “dižu” agresivnost jureći rezultat, a osobne pogreške se sviraju KK Zadar. Naime, i u Slavonskom Brodu u drugom poluvremenu i u Zadru, ekipe KK Svjetlost i KK Cedevita hvataju rezultatski minus, igraju agresivno i tek u zadnjim minutama četvrtina uđu u bonus, dok KK Zadar koji ima dvoznamenkastu prednost, u taj isti bonus ulazi na početku svake četvrtine. To najbolje ilustrira činjenica da je na utakmici u Zadru protiv KK Split, vjerojatno oboren “svjetski rekord” u brzini sviranja prekršaja. Naime, početkom drugog poluvremena i početnim napadom za KK Zadar, u samo 50 sekundi KK Zadar dosuđeno je 5 (pet) prekršaja i u prvoj minuti je iskorišten bonus!!!
 Ovo je samo segment koji govori o neravnopravnosti KK Zadra u odnosu na neke protivnike i stavlja pred nas obvezu ukazati na ono što ponižava i boli prvenstveno naše igrače, zatim Upravu i vjerujemo jednako naše navijače.”
Upravni odbor KK Zadar