Šačica jadnika na ukletom stadionu

Slika korisnika admin
KOPANJE KANALA OKO POLUOTOKA - ODLIČNA IDEJA

U večernjim vijestima Nove tv - odlične vijesti! Nisam doduše vidio cijeli prilog, ali mi se kraj neobično svidio. Bili su tu i Bašić i Kalmeta, a u prilogu se govorilo o nekom projektu vezanom uz zadarske zidine. S obzirom da su (oni bolji) članovi moje obitelji u prošlosti obnavljali i sređivali te iste zidine, takva me tema uvijek zanima. Kažem, nisam baš previše stigao vidjeti, ali sam zaključio da se radi nešto od zidina i da se kopaju kanali na mjestu gdje su nekada bili oni prije. Ta me ideja oduševila iako moram priznati da sam je shvatio na svoj način.

Dakle... Kopaju se kanali, obnavljaju zidine, prave se nove, tako da se cijeli grad opet zaštiti od napadača. Onda se naprave pokretni mostovi kroz koje se može ući samo na sljedeći način - svaki došljak koji želi ući u grad mora pokazati da je toga dostojan i to tako da priloži potrebite dokumente iz kojih je vidljivo da do sada nije napravio nešto što se kosi s urbanim i kulturnim načinom života. Recimo, ako je dotični za vrijeme proslave nečijeg vjenčanja trubio u koloni po ulicama, automatski ćemu se zabraniti ulazak u grad.

Nadalje... Ako je netko uhvaćen kako sluša narodnjake, taj grad smije gledati samo izdaleka ili na razglednicama. Imamo tu još i pljucanje po ulici, vlasnike pasa koji ne čiste za svojim ljubimcima, psovanje, huljenje i sve drugo što smeta normalnog čovjeka. Netko će reći da će kopanje kanala smanjiti potreban broj parkirnih mjesta, ali neće biti u pravu. Naime, kada se smanji broj onih koji dolaze, a selekcijom kakvu predlažem, smanjit će se i broj auta, i to u prvom redu onih koji me nerviraju svojom pojavom i ponašanjem u prometu. Znam da će sada opet stizati mejlovi u kojima će me se nazivati raznim pogrdnim imenima, ali mene to ne dira. Ja se ludo zabavljam pišući ove retke. Čovjek ima pravo sanjati.

JAKO VAŽNE VIJESTI. WILLIAM I KATE SU BILI U AUSTRALIJI

Kada zbog posla ne stignem pogledati televizijski program, dosta mi je odgledati jedan dnevnik Nove tv i materijala za pisanje ima napretek. Evo tako jedne vijesti koja po svojoj važnosti za planet Zemlju stoji uz bok sa najvažnijim svjetskim događajima. Saznajemo naime, odmah nakon vijesti o situaciji u Ukrajini i tragediji u Južnoj Koreji, da su princ William i ona njegova bili u dalekoj nam Australiji. Svi su tamo zbog toga oduševljeni, a saznajemo i to da su brojna djeca stigla izdaleka u nadi da će vidjeti, a možda i u poznati princa i ovu njegovu. (A da ih i upoznaju, o čemu bi s njima mogli razgovarati?) Kamere prate ovo dvoje (plus njihova beba) po cijelom svijetu i izvještavaju o važnim stvarima. Što su supružnici jeli i pili, kako su se obukli, što su rekli, kakav je bio sadržaj pelene malog princa... I još puno važnih stvari. Osobno nemam ništa protiv dotičnih i njihove bebe, ali mi je sve to neshvatljivo i ne razumijem kakvi su to ljudi koji gledaju te gluposti, a osobito kada pomoću istih tih medija saznamo (iako smo to znali i prije) kako je ispod površine sve to trulo. Blago jednostavnom umu kojeg to može razveseliti.

DINAMO SLAVI 16. TITULU. JAD, BIJEDA I SPRDAČINA

Vijesti naravno, po ustaljenom običaju okončavaju sportom i vremenskom prognozom. Prognoza me ne zanima jer ja osobno bolje od njih znam kakvo će vrijeme biti. Ako obujem cipele od gamoša ili platna, bit će kiša i mokro. Ako obučem čizmetine bit će suho i vruće, a ako preko uskrsnih blagdana otiđem u svoju otočku rezidenciju, znam da će od prvog do posljednjeg dana biti mokro, vlažno i hladno. A sport? Da. Opet avetinjska slavlja. Dinamo je osvojio svoju 5.821. titulu, a to je proslavio, kao što mu je to običaj, pred šačicom jadnika koji još uvijek dolaze na njihov ukleti stadion. Da se razumijemo. Ja prezirem i druge koji sudjeluju u toj farsi, ali ovo kada igrači slave titulu bez publike, osobito je jadno, smiješno i glupo. Po meni, ovakva je liga suvišna. S obzirom da je njena jedina svrha pobjeda Dinama i trgovina igračima, bilo bi puno jeftinije Dinamu dati taj pehar već tamo u rujnu, a onda organizirati nekoliko kampova i mini turnira na kojima bi menadžeri dolazili onako kao na veletržnicu ili aukciju i tamo kupovali mlade nade. Puno jednostavnije i jeftinije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno