FOTOGALERIJA: U Vukšiću proslavljen blagdan sv. Marka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Blagolsovljena polja
Euharistijsko slavlje uljepšao je mješoviti crkveni zbor sa svojim čuvenim pučkim pjevanjem "vukšićke mise"
Marko Mane LEDENKO

U crkvi sv Kate vjernički puk Vukšića proslavio je blagdan sv. Marka.Svečanu misu s procesijom predvodio je župnik fra Luka Banić.

- Danas smo čuli završetak Markova evanđelja, koje on završava nalogom koji je Isus Krist dao svojima prije negoli je ostavio zemlju. Rekao im je: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se.' Isusov nalog 'pođite...propovijedajte...' upućen je svakome od nas. Na svakome od nas trebalo bi se vidjeti da smo njegovi, da smo postojani na njegovu putu! On nam i želi kazati. Idite mojim putem, a ja ću iz drugog svijeta podupirati vaše djelo i vaša nastojanja! Neka nas u tome podupre i sv. Marko koji je za Isusa položio svoj život! – rekao je  fra Luka Banić.

Euharistijsko slavlje uljepšao je mješoviti crkveni zbor sa svojim čuvenim pučkim pjevanjem "vukšićke mise".Na brdu Karanovac nalazio se stari grad Vukšić.U blizini staroga grada opstojala je neka crkvica i kapela. Mještani misle da je bila posvećena na čast sv. Marka. Do takvog zaključka dolaze na temelju donedavnog održavanja procesije i blagoslova polja na blagdan sv Marka.Procesija je polazila iz župne crkve sv. Mihovila i išla do staroga grada. Proslava blagdana sv. Marka odžava se tradicionalno do danas, s procesijom, misom i blagoslovom polja u crkvi sv Kate.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno