Novoselović: Gospodarska zona Crno najbolji je primjer koliko je gospodarstvo važno u našem gradu

Slika korisnika valentinam
SDP na konferenciji za medije upozorio
SDP-ovci smatraju da Grad Zadar ne stvara pogodnu klimu za veliki broj investicija u gospodarstvo, niti je partner poduzetnicima i servis svojim građanima kojima će omogućiti bolji život, već "čini sve da investitori koji su spremni uložiti i zapošljavati bježe glavom bez obzira"
Arif SITNICA
Antun Novoselović i Sandra Lordanić Lukavac

Pod krilaticom "Oživimo Poluotok" vlast u Zadru radila je sve da Poluotok zamre - poruka je s današnje konferencije za medije zadarskog SDP-a koju su vodili njegov predsjednik Antun Novoselović i članica GO-a Sandra Lordanić Lukavac. Govoreći o problemima zadarskog gospodarstva Novoselović je naglasio kako je položaj svakog građanina Hrvatske, pa tako i Zadra, usko povezan s uspješnom gospodarskom politikom:

- Već više od 20 godina Upravni odjel za gospodarstvo Grada Zadra nije iznjedrio ni jedan projekt, nije napravio strategiju ni viziju gospodarskog ulaganja. Na sjednicama Vijeća, u izvješćima gradonačelnika gospodarstvo se gotovo ni ne spominje, jedini segment zadarskog gospodarstva je vatrogastvo, iako za to nema nikakve logike jer vatrogasci, koliko god bili značajni za društvo, nisu gospodarski subjekt - kazao je Novoselović, dodajući kako bi UO za gospodarstvo trebao biti nositelj i potpora ulaganjima, posebno u proizvodnji, energetici, ekološkom uzgoju, turizmu, obrtništvu, izvozu:

- Nažalost, stječe se dojam da oni sve rade kako bi otežali put i zaustavili poduzetničke ideje. Mali poduzetnici i obrtnici prepušteni su sami sebi i često izloženi velikim igračima koji ih nemilosrdno gaze. "Oživimo Poluotok" česta je krilatica vladajućih, a pod tom krilaticom radili su sve da Poluotok zamre. Najnovije povećanje cijena parkinga, zabrana reklamiranja i drastičnog poskupljenja javnih površina posljednje su mjere koje udaraju direktno na gospodarsku aktivnost Poluotoka. Cijela gospodarska aktivnost Grada Zadra svedena je na cijeđenje poduzetnika. Temelj gospodarske politike trebala bi biti proizvodnja i izvoz, a jedino što mi zadnjih godina iz Zadra izvozimo je obrazovana radna snaga, naša mladost koja bježi iz grada jer je činjenica kako zadarsko sveučilište na našem području daje najobrazovanije konobare - poručio je čelnik Gradskog odbora.

SDP-ovci smatraju da Grad Zadar ne stvara pogodnu klimu za veliki broj investicija u gospodarstvo, niti je partner poduzetnicima i servis svojim građanima kojima će omogućiti bolji život, već "čini sve da investitori koji su spremni uložiti i zapošljavati bježe glavom bez obzira":

- Sjećate se da smo trebali imati hotel Hilton, pa Hayat i da ne nabrajam, svi su redom odustali. Gospodarska zona Crno najbolji je primjer koliko je gospodarstvo važno vladajućima u našem gradu. Svjedoci smo kako sve više mladih odlazi u potragu za boljom radnom i životnom okolinom pa tako imamo podatak kako svaka četvrta zadarska obitelj proživljava nekakav vid migracije - pojasnio je Novoselović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno