Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Brod Nautilus na prvom putovanju nove transjadranske linije

26.04.2019. 07:46
Brod Nautilus na  prvom putovanju  nove  transjadranske  linije


Oko 200 talijanskih predstavnika turističkih agencija, novinara i putnika uplovilo je jučer u Gaženicu s brzim brodom Nautilus koji  je po prvi put odvozio novu liniju koja će u lipnju, srpnju i kolovozu povezivati Cesenatico-Pesaro i Zadar.
Brzi brod Nautilus je dug 47 metara, a ima kapacitet od 350 putnika.  Kako kaže Iva Čakarun iz zadarske turističke agencije Miatours, koja će  voditi agenturu za talijanskog brodara Goma Viaggija, gosti iz Italije raspoređeni su u više grupa.
– Dio njih ima organiziran razgled grada, drugi dio neke druge lokacije.  Neki će ostati do nedjelje kada ovaj brod opet dolazi u Zadar tako da će  imati vremena obići i Plitvice, Krku, upoznati zadarske restorane te prikupiti sve informacije o Zadru koje žele prenijeti talijanskim turistima. A  brod ima kapacitet od 350 ljudi i prometovat će utorkom i petkom tako  da se nadamo da će ovog ljeta lijepi broj Talijana posjećivati Zadar na  ovaj način, kazala je Čakarun.
Osim Zadra, Nautilus će  povezivati Lošinj, Rovinj, Novalju i Rab s Pesarom i Cesenaticom u one dane kad ne putuje prema Zadru. Sve informacije o liniji i kartama mogu se pronaći na web stranici agencije Miatours.