Izabrane tvrtke nagradit će za inovaciju vaučerima od oko 9.000 eura

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Počeo seminar "Blue Hackathon – More i obala za naše potomke!"
Za Zadarsku županiju osigurano je 45 tisuća eura za oko pet projekata
Arif SITNICA
BLUE_BOOST obuhvaća provedbu Blue labs, radionica i hakatona

Jučer je u COIN Coworkingu Zadar počeo dvodnevni seminar "Blue Hackathon – More i obala za naše potomke!". Riječ je o projektu s kojim se nastoji potaknuti inovativni potencijal malog i srednjeg poduzetništva u Plavom gospodarstvu jadransko – jonskih projektnih područja kroz inovativnu i kreativnu suradnju s takozvanim -  „novim inovacijskim agentima“. Projekt nudi inovativne usluge podučavanja za tvrtke iz Plavog sektora o tome kako inovirati i postići Plavi rast. Izabrane  tvrtke bit će nagrađene vaučerima za inovaciju od oko devet tisuća eura  za provedbu željenog inovacijskog procesa, u čemu će ih voditi inovacijski konzultant. Za najbolji tim osigurana je i nagrada – putovanje u Solun  u Grčkoj za 3 osobe na Brokerage event, koji se organizira u sklopu projekta BLUE_BOOST.  

Okupljeni su bili u prilici učiti iz tuđih iskustava, kako to i predviđa  BLUE_BOOST, priliku za stručnjake u području takozvanog Plavog rasta  te izvaninstitucionalne „nove inovacijske agente“ da promiču i nude  svoje stručno znanje i podučavanje u inovaciji u međunarodnom  okruženju. BLUE_BOOST započeo je u siječnju 2018. godine, a njegova  ukupna vrijednost iznosi 1,5 milijuna eura. Za Zadarsku županiju osigurano je  45 tisuća eura za oko pet projekata koji će se financirati projektnom Vaučer shemom plave inovacije, kako bi se poticale i vodile inovacijske sposobnosti mikro, malih i srednjih poduzeća te start-up-ova tradicionalnih sektora Plavog rasta (ribarstvo i brodogradnja) i novih (plave  tehnologije, uključujući akvakulturu, zelenu brodogradnju, robotiku,  nove materijale itd) u jadransko – jonskom području.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno