Talijanska akrobatska grupa »Frecce Tricolori« posjetila »Krila Oluje«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Potvrđena izvrsna suradnja i prijateljstvo dviju akrobatskih grupa
Tijekom boravka u Zemuniku »Frecce Tricolori« odradili su trenažne letove iznad uzletno-sletne staze u Zemuniku, a piloti »Krila Oluje« imali su prigodu letjeti sa svojim talijanskim kolegama u njihovim avionima tijekom uvježbavanja
I. DUNDOVIĆ/ HRZ
Ovo je treće gostovanje talijanske akrobatske grupe Zemuniku što potvrđuje izvrsnu suradnju i prijateljstvo dviju akrobatskih grupa

Akrobatska grupa talijanskog ratnog zrakoplovstva »Frecce Tricolori« posjetila je akrobatsku grupu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva »Krila Oluje« u vojarni »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku.

»Frecce Tricolori« doletjeli su iz svoje baze u Rivoltu s osam aviona AERMACCHI MB 339, a samom slijetanju na pistu u Zemuniku prethodio je efektni prelet s »razlazom«.

Talijanske pilote predvodili su zapovjednik i vođa grupe pukovnik Gaetano Farina i bojnik Stefano Vit, a dočekali su ih i zaželjeli im dobrodošlicu zapovjednik 392. eskadrile aviona 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Robert Ribarić i vođa »Krila Oluje« satnik Darko Belančić.

Tijekom boravka u Zemuniku »Frecce Tricolori« odradili su trenažne letove iznad uzletno-sletne staze u Zemuniku, a piloti »Krila Oluje« imali su prigodu letjeti sa svojim talijanskim kolegama u njihovim avionima tijekom uvježbavanja.
Iako su već letjeli u mješovitim posadama, to je uvijek novo i neponovljivo iskustvo za svakog pilota.
»Letjeti s pilotima jedne od najpoznatijih svjetskih akrobatskih grupa dragocjeno je iskustvo. Suradnja s akrobatskom grupom talijanskog ratnog zrakoplovstva traje već godinama, a međusobni posjeti tijekom kojih letimo u mješovitim posadama i na našim i njihovim avionima već su postali tradicija. Očekujemo da će se ovakva suradnja nastaviti i ubuduće«, kazao je satnik Belančić.
Zapovjednik »Frecce Tricolori« pukovnik Gaetano Farina izrazio je zadovoljstvo posjetom kao i uvježbavanjem u Zemuniku. »Ovdje smo kako bi razmijenili naša iskustva. Upravo smo završili trenažni let. Tijekom prethodnih posjeta letjeli smo iznad Zadra, a ovo je prvi puta da smo letjeli iznad uzletno-sletne staze u Zemuniku, što je izuzetno dobro za naše uvježbavanje«, rekao je pukovnik Gaetano, te još jednom zahvalio »Krilima Oluje« na gostoprimstvu.
Akrobatska grupa »Krila Oluje« do sada je u tri navrata bila u Italiji u posjeti akrobatskoj grupi »Frecce Tricolori«. »Krila Oluje« i »Frecce Tricolori« prvi puta su zajedno sudjelovali na aeromitingu ROIAS 2006 godine u Rumunjskoj, što je ujedno bio i prvi međunarodni nastup »Krila Oluje«.

Ovo je treće gostovanje talijanske akrobatske grupe Zemuniku što potvrđuje izvrsnu suradnju i prijateljstvo dviju akrobatskih grupa koje se nalaze u samom vrhu svjetskog akrobatskog letenja.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno