Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nešto kasniji polasci katamarana

Autor: Elza Radulić-Toman

25.05.2009. 22:00
Nešto kasniji polasci katamarana


Nedjeljom će “Paula” iz Zadra odlaziti kao i dosad u 8.15 sati. Međutim, mijenja se satnica polaska nedjeljom iz Zverinca, pa tako i iz svih ostalih usputnih otoka s kojih se polazi sat i pol kasnije


Od idućeg ponedjeljka, 1. lipnja stupa na snagu ljetni plovidbeni red, po kojemu je došlo i do “ljetnih” izmjena na brzobrodskim linijama za zadarske otoke. Nove plovidbene rasporede odobrila je Agencija za pomorski obalni linijski promet. Zadarski brodari “G & V” i “Mia-tours” su ih već objavili, a Jadrolinija će to učiniti tijekom ovog tjedna.
Tako će brzi brod “Paula” tvrtke “G & V” od idućeg ponedjeljka imati ponešto drugačiju satnicu, nego što je bila u zimskim mjesecima, odnosno katamarani će polaziti kasnije. Na liniji broj 9404 Zadar – Zverinac, “Paula” će ploviti svaki dan polazeći iz Zadra u 15.30 sati, a petkom u 17 sati. Treba reći da će brod i utorkom polaziti također u 15.30, što znači da utorak neće imati drugačiju satnicu, kao što je to u zimskim mjesecima. Jutarnji polazak iz Zverinca ostaje isti.
Nadalje, nedjeljom će “Paula” iz Zadra odlaziti kao i dosad u 8.15 sati. Međutim, mijenja se satnica polaska nedjeljom iz Zverinca, pa tako i iz svih ostalih usputnih otoka s kojih se polazi sat i pol kasnije. Naime, ljeti će brod polaziti iz Zverinca u 19 sati, na Božavi će biti u 19.10, na Sestrunju u 19.30, a na Rivnju u 19.40, dok će u Zadar stizati u 20.20 sati.
Tvrtka “G & V” će i na svojoj liniji 9404, koju također održava “Paula”, imati ljetnih izmjena. Brod će iz Zadra za Iž i Ravu polaziti svaki dan u 11.30 sati, osim nedjeljom i vraćati se u Zadar u 14.35 sati. Iz Rave će polaziti u 13.05 sati. Inače, “Paula” će svaki dan voziti do Rave, ali neće utorkom, osim u vremenu od 7. srpnja do 25. kolovoza, kada će, dakle, voziti i utorkom.
Od Mirjane Šarin, direktorice Mia-toursa saznajemo da će brzi brod “Princ-Zadra” također imati izmjena po ljetnom plovidbenom redu. Iz Zadra će za Silbu i usputne otoke ljeti polaziti u 14 sati, umjesto dosad u 13.15 sati. Četvrtkom, pak će polaziti u 11 sati kao i dosad, a petkom tek u 17 sati. Potkraj lipnja, kada nastupa jača turistička sezona, “Princ Zadra” će nedjeljom iz Silbe u Zadar voziti dva puta, popodne i navečer.
Od jučer na liniji za Zverinac vozi katamaran “Melita”, jer je “Paula” na redovnom remontu u brodogradilištu, što će potrajati nekoliko dana.