Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nino Šimunić: Ne trebamo ljude koji mijenjaju dlaku, a ne ćud

Autor: Velimir Brkić

25.05.2009. 22:00
Nino Šimunić: Ne trebamo ljude koji mijenjaju dlaku, a ne ćud

Foto: Vedran SITNICA



Nino Šimunić, načelnički kandidat HDZ-a u Općini Bibinje, jučer je u stranačkim prostorijama u Zadru održao konferenciju za novinare u povodu nedjeljnih, 31. svibnja, ponovljanja izbora za bibinjskog načelnika na biračkom mjestu broj 1. Na konferenciji je nazočio i Ivan Šimunić, predsjednik bibinjskog HDZ-a.
Nino Šimunić nakon što se zahvalio svim Bibinjcima koji su izišli na izbore na kojima je sa zamjenikom Brunom Bugarijom, kaže, uvjerljivo i nedvosmisleno osvojio više od stotinu glasova razlike pred svojim protukandidatom, demantirao je navode kako je za vrijeme izbora u Bibinjama došlo do pokušaja krađe te je naglasio kako je HDZ svojom politikom pokrenuo povijesne projekte u Bibinjama, kao što su izmještanje pruge, izgradnja poslovne zone Lonići te izgradnja kanalizacije.
U prvom krugu izbora HDZ je s 9 vijećničkih mandata osvojio većinu u Općinskim vijeću. Šimunić opovrgava da je došlo do pokušaja krađe na jednom glasačkom mjestu rekavši kako nije bilo 50 listića viška već samo jedan te da se radi o običnoj tehničkoj pogrešci.
– To je vidljivo iz očitovanja Općinskog izbornog povjerenstva i izjave Jadranke Nižić-Peroš, predsjednice Županijskog izbornog povjerenstva, koja je javno u medijima opovrgnula navode o 50 listića viška i potvrdila da se radi o jednom listiću. Zapisnik izbornog povjerenstva dostupan je na uvid svima koji to žele u samom Povjerenstvu i to mogu sami provjeriti, naglasio je Šimunić dodajući kako su im na pobjedi odmah čestitali i pristaše njegovog protukandidata, njegovi najbliži suradnici u kampanji.
– Istina je da je zbog pojedinih pristaša mog protukandidata u Bibinje došla specijalna policija na izborno mjesto. Specijalna policija je došla na poziv izbornog povjerenstva koje se bojalo za svoju sigurnost. Specijalna policija ispratila je izborno povjerenstvo iz Bibinja u atmosferi linča. Štoviše, moj protukandidat je rekao da želi korektnu kampanju, a namjerno je i svjesno obmanjivao javnost iako nije sam posve kriv za to. Naime, povjerovao je ljudima koji nisu imali niti jedne lijepe riječi ni o meni, ni o projektima koji su ostvareni u Bibinjama, rekao je Šimunić dodajući kako je neprimjereno u kampanji koristiti metafore šibe i metle s kojom se izborni  tim protukandidata koristili kazavši da bi počistili sve ono što treba maknuti iz našeg mjesta kad bi došli na vlast.
– Nismo se spuštali na niske grane i ne svađamo se. S druge strane, danas ima pojedinaca koji na biciklima obilaze kuće u Bibinjama i obmanjuju Bibinjce govoreći da bi Petar Šimunić bio HSP-ov načelnik, a kasnije da bi prešao u redove HDZ-a. HDZ-u ne trebaju ljudi koji mijenjaju dlaku, a ne ćud. Zaista nam je žao da se danas moramo baviti neistinama i postupcima iz protivničke kampanje koje štete Bibinju. A u Bibinjama ima puno lijepih i važnih stvari oko kojih trebamo svi zajedno raditi, kazao je Šimunić.