Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Uskoro natječaj za izvođača radova

Autor:

25.05.2009. 22:00
Uskoro natječaj za izvođača radova

Foto: Zvonko KUCELIN



Elija Vrsaljko, glasnogovornica zadarskog Sveučilišta kazala je da će u prostoru stare Tehničke škole biti smješteni odjeli za psihologiju, sociologiju, pedagogiju te jedan dio Odjela za ekonomiju


Na sjednici Senata Sveučilišta, koja bi se trebala održati ovih dana, najvjerojatnije će se raspisati natječaj za odabir izvođača građevinsko-obrtničkih radova na uređenju zgrade stare tehničke škole. Tako nam je, naime, rekla glasnogovornica zadarskog Sveučilišta Elija Vrsaljko.
Podsjetimo, nakon iseljenja Tehničke i Strukovne škole Vice Vlatković u novu zgradu, stara zgrada škole već nekoliko godina čeka na uređenje. Zgrada koja se nalazi u samom ulazu u staru gradsku jezgru, u blizini Trga pet bunara, već godinama stoji s razbijenim prozorima te derutnim krovom koji predstavlja opasnost za prolaznike. Da je zgrada stare Tehničke bila uređena dobro bi došla za vrijeme studentske blokade Sveučilišta kao alternativni prostor za predavanja. Međutim, Vrsaljko nam je rekla kako bi i to bio sveučilišni prostor pa bi ga studenti mogli blokirati.
Projekt uređenja zgrade ide polako pa je tako krajem prošle godine potpisan ugovor s tvrtkom Sirius za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za nekadašnju Tehničku školu.
 – Nedavno je projekt tvrtke Sirius bio gotov i na sljedećem Senatu Sveučilišta, koji bi trebao biti ovaj petak, trebao bi se raspisati natječaj, rekla je jučer Vrsaljko, dodajući kako su zbog studenstkih prosvjeda radovi na uređenju zgrade pali u drugi plan. Vrsaljko je rekla kako će u prostoru stare Tehničke škole biti smješteni odjeli za psihologiju, sociologiju, pedagogiju te jedan dio Odjela za ekonomiju.
Međutim, i oko uređenja zgrade tehničke škole pojavili su se problemi zbog nesređenog stanarskog prava, domara stare Tenničke škole, Željka Raka koji u prostorima škole živi već 33 godine. Rak se trenutačno spori sa školama oko stanarskog prava, a ako se spor riješi u njegovu korist, Vrsaljko je rekla kako je Sveučilište spremno riješiti problem s njim, odnosno, da će Rak biti zbrinut.