Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadrani u Zagrebu obilježili 14. godišnjicu smrti Kreše Ćosića

Autor:

25.05.2009. 22:00
Zadrani u Zagrebu obilježili 14. godišnjicu smrti Kreše Ćosića

Foto: Šime ŠOKOTA



Klub zadarskih studenata 14. godišnjicu smrti košarkaškog velikana Krešimira Ćosića obilježio je prigodnim turnirom u ‘basketu’, te posjetom njegovom posljednjem počivalištu na zagrebačkom groblju Mirogoj.
Studenti su najprije u nedjelju, 24. svibnja u Boćarskom domu organizirali memorijalni turnir u basketu ‘Krešo Ćosić’ na kojem su sudjelovale čak 24 ekipe (u sastavu 3+1) mahom sačinjenih od Zadrana, ali i njihovih prijatelja iz Zagreba, Sinja te Hercegovine. Naslovom najboljih okitila se ekipa ‘Erceg & co.’ iz Zagreba (Maglić, Erceg, Novaković) koja je u finalu bila bolja od zadarske postave ‘Njih 4’ (Peremin, Guzobad, Koncul) rezultatom 42:15. U dvoboju za treće mjesto zadarsko-zagrebačka momčad pod imenom ‘L.A. leptirići’ bila je bolja od ‘Pionira’ 42:31.
Pobjednicima je uz pehare i medalje pripala novčana nagrada od 1200 kuna, dok su drugoplasirani osvojili dvostruko manju svotu. Nagrade su najboljima uručili Krešina supruga Ljerka Ćosić i sin Petar Krešimir, s kojima se gotovo svaki od sudionika turnira želio fotografirati.
Jučer je pak, vodstvo Kluba zadarskih studenata u pratnji upravitelja Zadarskog kluba Zorana Parata i Krešine supruge Ljerke položilo vijenac na posljednje počivalište košarkaške legende. Dvadesetak nazočnih studenata posjet Mirogoju iskoristilo je i za obilazak groba zadarskog pjavača Tomislava Ivčića te prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.