Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zauvijek zadržati duh mladenaštva

Autor: Katarina Belić

25.05.2009. 22:00
Zauvijek zadržati duh mladenaštva

Foto: Sebastian GOVORČIN



Maturanti iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II. su s nestrpljenjem i uzbuđenjem dočekali početak svoje svečane maturalne večeri. U krasnim haljinama i u svečanim odijelima svi su se u petak navečer okupili pred restoranom Zadar kako bi zajedno ušli u dvoranu i započeli slavlje. Osim pratnji na zabavi su im se pridružili profesori i ravnatelj mons. Joso Kokić, kao i članovi obitelji maturanta.
– Večeras ćemo proslaviti svi zajedno završetak četverogodišnjeg školovanja jedne generacije. Na proslavu su ciljano pozvani svi oni koji su sudjelovali u tome, djeca, roditelji i profesori, jer se svi zajedno tome trebamo veseliti. Maturantima za kraj želim poručiti dvije stvari. Prvo da budu ponosni na svoju mladost i da je se nikada ne odreknu, osobito duha mladenaštva, i drugo da kao kršćani kroče kroz život ponosni i hrabri te da čuvaju ljubav i riječ Kristovu, poručio je mons. Joso Kokić.
Nakon pozdrava ravnatelja svaki razred se predstavio svojim posebno osmišljenim plesnim ili glazbenim nastupom. Kroz večer su učenici birali i najbolji plesni par, a te laskave titule su ove godine pripale Nei Brzić i Ivanu Ivaniću. Zanimljiv dio programa bila je interpretacija igre “Ne zaboravi stihove”, kao i dodjela simboličnih diploma svim profesorima. Za dobru glazbu i ugođaj se pobrinuo zadarski bend “Tempo”, a kako bi se svi pored dobre spize nakon toga i “fino” zasladili pobrinula se slastičarnica Tiramisu koja je maturantima za ovu prigodu darovala ogromnu tortu.