Izjednačavanje modela profesionalne rehabilitacije na EU razini

Slika korisnika admin
invalidi_fotka
Zvonko KUCELIN

Sutra u hotelskom naselju Falkensteiner Borik počinje Šesti međunarodni stručni skup: "Pofesionalna rehabilitacija osoba s invaliditetom - vrata za ulazak u svijet rada" koji zajednički organiziraju udruga Osvit i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom RH, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Skup će početi svečanim otvaranjem u 9 sati, nakon čega će se održati konferencija za novinare. Plenarna izlaganja će se održati Luk Zelderloo, predsjednik E.A.S.D.P., Europske organizacije za rehabilitaciju osoba s invaliditetom iz Bruxellesa i predstaviti strategiju profesionalne rehabilitacije u zemljama EU. O istom pitanju na području RH govorit će general Stjepan Adanić, državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

U daljnjem radu Stručnog skupa nastupit će referenti Luk Zelderloo (Belgija), Hans Vrind (Nizozemska) predsjednik Workabillity Europe, Michael Barrett (Irska), Thomas Umsonst (Njemačka), Anton Sabo (Austrija), Cveto Uršič (Slovenija) i prof. dr. Leila Kiš - Glavaš koji će govoriti o iskustvima u profesionalnoj rehabilitaciji osoba s invaliditetom u svojim zemljama.

Drugi dan stručnog skupa održat će se Okrugli stol na kojem će biti govora o izjednačavanju modela profesionalne rehabilitacije na razini Europe, na kojem će nastupiti i predsjednik udruge Osvit, Josip Držaić i predsjednik Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Ante Vučić.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno