Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Izjednačavanje modela profesionalne rehabilitacije na EU razini

Autor: Ivan Stagličić

25.05.2010. 22:00
Izjednačavanje modela profesionalne rehabilitacije na EU razini

Foto: Zvonko KUCELIN



Sutra u hotelskom naselju Falkensteiner Borik počinje Šesti međunarodni stručni skup: “Pofesionalna rehabilitacija osoba s invaliditetom – vrata za ulazak u svijet rada” koji zajednički organiziraju udruga Osvit i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom RH, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.
Skup će početi svečanim otvaranjem u 9 sati, nakon čega će se održati konferencija za novinare. Plenarna izlaganja će se održati Luk Zelderloo, predsjednik E.A.S.D.P., Europske organizacije za rehabilitaciju osoba s invaliditetom iz Bruxellesa i predstaviti strategiju profesionalne rehabilitacije u zemljama EU. O istom pitanju na području RH govorit će general Stjepan Adanić, državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
U daljnjem radu Stručnog skupa nastupit će referenti Luk Zelderloo (Belgija), Hans Vrind (Nizozemska) predsjednik Workabillity Europe, Michael Barrett (Irska), Thomas Umsonst (Njemačka), Anton Sabo (Austrija), Cveto Uršič (Slovenija) i prof. dr. Leila Kiš – Glavaš koji će govoriti o iskustvima u profesionalnoj rehabilitaciji osoba s invaliditetom u svojim zemljama.
Drugi dan stručnog skupa održat će se Okrugli stol na kojem će biti govora o izjednačavanju modela profesionalne rehabilitacije na razini Europe, na kojem će nastupiti i predsjednik udruge Osvit, Josip Držaić i predsjednik Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Ante Vučić.