Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ljetna liga kreće 9. srpnja

Autor: Andrija Dešpoja

25.05.2010. 22:00
Ljetna liga kreće 9. srpnja

Foto: Filip BRALA



I ovog ljeta igrat će se sad već tradicionalna ljetna liga u košarci. U organizaciji županijskog košarkaškog saveza ovo već nekoliko desetljeća staro natjecanje imat će svoju premijeru 9. srpnja. Do tada, točnije do 17. lipnja vrše se prijave za sve zainteresirane momčadi u kojima smiju igrati svi koji žele, od profesionalaca do amatera bez dobnog ograničenja. Podsjetimo se, prošle godine nastupalo je 12 klubova koji su se geografski raprostirali od Starigrada sve do Tisnog, a u Jazinama nakon uzbudljivog finala slavila je momčad Arbanasa koja je tijesno porazila Bokanjac (75:72), pred ugodno popunjenim gledalištem. I ove sezone kao i prošle se očekuje dosta prijavljenih momčadi, a u kakvom formatu će se natjecati odlučit će se nakon posljednjeg dana prijava na sastanku klubova. Tajnik županijskog košarkaškog saveza Milan Čanković kazao je kako će ligu za razliku od prijašnjih ljeta preuzeti neutralna osoba ili tijelo, a ne KSŽZ kako je to bilo do sada.
– Od ove sezone odlučilo smo ne sudjelovati u vođenju ljetne lige, već ćemo to prepustiti neutralnoj osobi ili tijelu koje će se odabrati u međusobnom dogovoru klubova. KŠŽZ će imati obavezu odraditi prijave te nakon toga prepustiti sve u ruke klubova. No, sigurno će kao i svakog ljeta do sada ova liga ponuditi pregršt uzbuđenja i zanimljivih dvoboja na košarkaškim terenima širom županije – kazao je Čanković.
Za sve zainteresirane prijave se vrše do 17. lipnja te dostavljaju na broj telefaksa KSZŽ-e:212-120 ili na e-mail: košarkaški.savez.zadarske.ž[email protected].