Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Policija bila prva kada je trebalo

Autor: Boris Kupčak

25.05.2010. 22:00
Policija bila prva kada je trebalo

Foto: Boris KUPČAK



Skupili smo se iz gotovo cijele Hrvatske i želja nam je u ova tri dana obići 50-ak gradova u Hrvatskoj i zahvaliti se vama koji ste bili prvi kada je trebalo, kazao je Pavković zadarskim policajcima


Karavana “Da se ne zaboravi -2500 kilometara diljem Hrvatske” jučer je u sklopu svoje turneje kroz cijelu Hrvatsku posjetila i Prvu policijsku postaju u Zadru. Ovaj događaj održava se već 10. godinu za redom, a organiziraju ga Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata i Udruga branitelja INA – Naftaplin, ovog puta karavana je pod pokroviteljstvom premijerke Jadranke Kosor. Tridesetak branitelja će od 26. do 29. svibnja obići preko 50 policijskih postaja, spomen obilježja i groblja diljem Hrvatske i na taj način podsjetiti na iznimno veliki doprinos hrvatskih policajaca u Domovinskom ratu. Branitelje predvođene Mladenom Pavkovićem, organizatorom i predsjednikom UBIUDR u Prvoj policijskoj postaji dočekali su Mario Brzoja, policijski službenik za prevenciju i Šime Bilaver, šef smjene.
– Svjedoci smo da se o Domovinskom ratu vrlo malo govori, a o ulozi policije još i manje. O specijalnoj policiji i našem Mladenu Markaču, koji je sada nažalost u Haagu, nešto se i zna. Ovim putem želimo pokazati kako je hrvatska policija učinila iznimno djelo tijekom Domovinskog rata i da im treba odati iznimno priznanje. Skupili smo se iz gotovo cijele Hrvatske i želja nam je u ova tri dana obići 50-ak gradova u Hrvatskoj i zahvaliti se vama koji ste bili prvi kada je trebalo, kazao je Pavković zadarskim policajcima.
Nakon govora okupljeni su minutom šutnje odali počast poginulim braniteljima, a karavana je krenula dalje. Nakon brojnih mjesta od Zagreba, Gospića, Zadra, Siska i Slavonskog Broda do Županje, Vinkovaca, Vukovara i Osijeka, kao i svaki put do sada posljednja stanica bit će im Zagreb, odnosno grob Franje Tuđmana na Mirogoju.