Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Motori, koncerti, izleti…

25.05.2011. 22:00
Motori, koncerti, izleti…


Kako je riječ o jednom od najvećih motociklističkih događaja u Europi, to je ujedno i odlična promocija našeg turizma, kazao je dogradonačelnik Marijan Stopfer, jedan od inicijatora održavanja ove manifestacije u Biogradu


Danas u Biogradu započinje Dvadeseti europski susret Harleyja Davidsona koji će pod nazivom Croatia Harley Days trajati do 29. svibnja.
– U sklopu ovog jubilarnog relija članova Harley Davidson kluba u gradu Biogradu kao i području čitave županije boravit će oko 20.000 gostiju. Kako je riječ o jednom od najvećih motociklističkih događaja u Europi, to je ujedno i odlična promocija našeg turizma, kazao je dogradonačelnik Marijan Stopfer, jedan od inicijatora održavanja ove manifestacije u Biogradu.
Stoga se program održavanja nastojalo što više obogatiti različitim dodatnim sadržajima kako bi to događanje bilo jednako zanimljivo za ljubitelje motora, ali i sve druge žitelje te goste grada. Gosti će imati priliku vidjeti ljepote okolnih mjesta u županiji i regiji. U sklopu manifestacije predviđeni i izleti, u organizaciji hrvatskog Pleter Chaptera, odnosno hrvatskog ogranka Harley Davidson kluba, u Nacionalni park Krka, Šibenik, Split, Pag, Pašman i Ugljan, kao i grad Zadar koji će biti i domaćin izložbe prerađenih motocikla “Custom Bike Show”.
– Zabavni dio programa uvečer uključuje tri pozornice na tri različite lokacije u Biogradu na kojima će svaku večer uživo nastupati domaći i europski rock bendovi, a s posebnom se pozornošću očekuje nastup Prljavog kazališta, koje će nastupiti prvoga dana manifestacije i to u vremenu od 22 sata do 2 sata, a ovaj kao i svi drugi koncerti, za posjetitelje je besplatan, kazao je Stpfer, dodajući da je jedna od pozornica zapravo DJ toranj za ljubitelje elektronske glazbe koji će biti smješten na plaži Soline, a gdje je osiguran i prostor za ples te parkiralište isključivo za motocikle.
Uz to već danima je spreman i prostor za trgovce iz čitavog svijeta, a među ostalim ljubitelji motora imat će prilike vidjeti i potpuno opremljenu radionicu za motocikle, paradu motocikla od Zadra do Biograda, kao i čelne ljude tvrtke Harley-Davidson Motor Company iz SAD-a. Svakako još valja kazati da će sretnici s vozačkom dozvolom za motocikle imati jedinstvenu priliku provozati se na jednom od 40 modela legendarnog Harleyja, a koji će biti na raspolaganju isključivo za probne vožnje zainteresiranih posjetitelja.
Za vrijeme trajanja ove manifestacije biogradski kafići iznimno će moći moći raditi do 3 sata iza ponoći, a banzinska postaja u gradu bit će otvorena čitavu noć.