Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U Zadru obilježeno tiskanje najstarijih makedonskih novina

25.05.2011. 22:00
U Zadru obilježeno tiskanje najstarijih makedonskih novina


Prigodnim domjenkom i zabavno-kulturnim programom jučer su u prostorijama zadarske dijabetičarske udruge članovi Makedonskog kulturnog društva Biljana Zadar i njihovi gosti obilježili tiskanje najstarijih dnevnih novina u Republici Makedoniji – “Nova Makedonija”.
Svečana akademija realizirana je u okviru VIII. Dana Makedonske kulture u Zadru sredstvima iz državnog proračuna Republike Hrvatske posredstvom savjeta za nacionalne manjine. Okupljene uzvanike, među kojima su bili i direktor “Nove Makedonije” Ratko Lazarevski i dopisnik novine iz Hrvatske Saša Georgievski, pozdravila je predsjednica “Biljane” Mirjana Majić.
Svečanoj akademiji je nazočila i Zorka Ilić iz najstarijeg makedonskog društva u Njemačkoj “Aleksandar Makedonski” koja je članovima “Biljane” i njihovim gostima prenijela pozdrave dugogodišnjeg predsjednika spomenutog društva Milana Stojanova. U zabavnom programu nastupili su članovi glazbene sekcije “Biljane” Ivan Andrijević na klarinetu te Miroslav Stojanović na gitari koji su izveli tri stare makedonske pjesme: “Makedonsko djevojče”, “Eleno kerko” i “Lihnida kajče veslaše”.