Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Mortus Delict” i ove godine kreće u pohod na titulu

25.05.2012. 22:00
“Mortus Delict” i ove godine kreće u pohod na titulu


Ove subote se u sada već poznatoj “Rupi” parka Kapetanski održava se posljednji kvalifikacijski koncert zadarske gitarijade pod nazivom “Za šaku metala”. Tom prilikom dobit ćemo zadnjeg finalista koji će nastupiti u velikom finalu prvog dana nadolazećeg JUMF-a, a za tu prestižnu poziciju borit će se četiri zadarska heavy metal benda.
Pobjednici zadarske gitarijade iz 2009., metal/hc bend “Mortus Delict” ove godine ponovno kreću u pohod za tom titulom. Imaju novi materijal i nabrijani su do daske, u izdanju kojem smo ih već petu godinu zaredom navikli gledati. Thrash metalci “Tainted Blood”, osnovani prije četiri godine, tek 2011. su posložili svoje redove i odlučno krenuli s radom u punom sastavu i punoj formi. Ovo im je prilika da se afirmiraju na zadarskoj metal sceni i svima pokažu svoj potencijal. “Mechanical Heartwork” je najmlađi bend koji će zasvirati na gitarijadi, osnovani prošle godine počeli su prvo s obradama, a u brzo zatim i s autorskim materijalom što je rezultiralo demo snimkom snimljenom u siječnju. U subotu vas očekuje porcija njihovog alternativnog death metala. Nakon što su se nakon dugo godina ponovno okupili u povodu revijalnog koncerta u Bunkeru u Kampo kaštelu prije pola godine, “Annabel Lee” je nastavio s radom i stara hardcore banda je spremna prodrmati sve u grotlu Rupe na Kapetanskom.
Ovoga puta u goste nam dolaze “Bad Blood”, četveročlani band osnovan daleke 1998. godine, a diljem Hrvatske poznat po energičnoj kombinaciji thrash metala i hardcorea, po uzoru na Panteru, Pro Pain, Sepulturu, Slayer, Hatebreed, Lamb Of God. Band je u svome prirodnom elementu kada je na stageu, stoga njihove koncerte obilježavaju divljački live nastupi, kako četvorke na bini, tako uglavnom i publike koja ih gleda. Do sada su u vlastitoj nakladi izdali dva full length demo albuma, “Reality Screams” 2000. godine i “To Sin By Silence” godinu dana kasnije. Nakon dvije i pol godine neizvjesne stanke, band je pronašao novog gitarista i basista te punom parom, unatoč funkcioniranju na relaciji Čakovec-Zagreb, rade na pjesmama za novi album, koji će početi snimati krajem lipnja. Stoga je izvjesno da će jesen biti paklena, kako za band, tako i za njihove fanove.
Dakle, i ove subote očekuje nas užarena atmosfera, svi metal fanovi zasigurno će doći na svoje. Dođite u što većem broju i podržite svoje favorite, možda baš jedan od vas bude taj sretnik koji će osvojiti trodnevnu ulaznicu za JUMF.
Koncert počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna.