Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sve oduševili rasplesani i raspjevani učenici

25.05.2012. 22:00
Sve oduševili rasplesani i raspjevani učenici


Rubi je sve razrede završila s odličnim uspjehom, a ove je školske godine školu predstavljala na državnom natjecanju iz francuskog jezika te je osvojila 3. mjesto, pojasnile su voditeljice zašto je upravo Rubi broj 1 u školi


Polaganjem vijenca ispred biste Petra Preradovića u dvorištu škole, domjenkom za umirovljene djelatnike te konačno svečanom priredbom u Hrvatskom narodnom kazalištu Osnovna škola Petra Preradovića jučer je proslavila svoj dan.
Učenike, roditelje, djelatnike škole – sadašnje i umirovljene, kao i don Ivana Mustaća, župnika Župe sv. Stošije, te Ivanu Dadić, stručnu suradnicu za informiranje u Gradu Zadru, pozdravio je ravnatelj Milan Marasović.
– Za nama je još jedna školska godina u kojoj smo više ili manje uspješno realizirali školski plan i program. Ono što nas posebno raduje jest to da su naši učenici i ove godine na školskim natjecanjima bili veoma uspješni, a neki od njih su došli i do državne razine, rekao je ravnatelj Marasović koji nije želio duljiti predugim govorom pa je zaželjevši nazočnima da uživaju u programu, mikrofon prepustio voditeljskom trojcu Asiji, Mihaeli i Miji.
Mali gradski svirači
Tri mlade, ali ne i neiskusne voditeljice, najprije su pročitale imena najboljih učenica i učenika iz svakog razreda, a objavile su i ime učenice generacije – Rubi Ivosić. Rubi, učenica 8. d razreda, sve je razrede završila s odličnim uspjehom, a ove je školske godine svoju školu predstavljala na državnom natjecanju iz francuskog jezika te je osvojila 3. mjesto, pojasnile su voditeljice razloge zbog kojih je upravo Rubi ovogodišnja broj 1 u školi.
Potom je započeo program u kojem su učenici pokazali što su uz podršku i savjete svojih učitelja mjesecima vrijedno pripremali.
Prvi su nastupili razigrani drugaši koji su plesnom točkom “Igrom do zdravlja” oduševili sve u dvorani. Veselu “Abecedu” otplesali su učenici 1. a razreda, a potom su se na pozornicu popeli učenici petih i šestih razreda, okupljeni u orkestar blok-flauta te su izveli pjesmu “This little light of mine”. Treba naglasiti da su oni dio projekta nazvanog “100 flauta i mali gradski svirači”, a želja im je, kad nauče još pjesama, izvoditi ih na ulicama našega grada.
Učenici 3. b razreda predstavili su se kombinacijom recitala i plesa – dok je Roko Šimeković recitirao stihove pjesme “Za mamu”, grupa učenika izvela je plesnu točku “Moj dragi tata”. Uslijedila je plesna točka “Slova” u izvedbi 1. a razreda, a učenici 3. c razreda zadivili su muzikalnošću otpjevavši pjesmu “Prijateljstvo pravo”.
Rastanak s osmašima
“Simfonija trave” plesna je poslastica koje su “servirale” učenice 8. d. razreda Rubi Ivosić i Matea Basioli.
“Meni ne more bit” pjevali su učenici pjevačkog zbora viših razreda škole, a solo dionice izvela je učenica Lea Lučić. Stihove “Moj did” upečatljivo je interpretirao poznati recitator škole Sani Ivankov.
Talentirani mladi plesači Antonio i Zara otplesali su jednu jive točku, a zboraši iz 3. c razreda ponovno su šarmirali i to pjesmom “Proljeće u srcu”. Pjesmu “Da znaš” pjevala je Eni prekrasnog glasa, a Lea i Filip uz pratnju Kike iskazali su se izvedbom poznate pjesme “Somebody that I used to know”.
Ni ova svečanost nije prošla bez Larine pjesme pa su tako nadareni pjevači iz školskog zbora uz pomoć profesorica i njihove klape izveli sveprisutnu “Samo ljubav ostaje”.
Za raplesan i razigran kraj uz egzotične ritmove pobrinuli su se plaseči zumbe koje vodi Isabel Pavlović. 
Osnovci s Poluotoka tako su još jednom svojim roditeljima, učiteljima i prijateljima pokazali što sve mogu i znaju, a oni koji možda talente nisu pokazali ove godine, imaju vremena pripremiti se za sljedeći Dan škole. Naravno, osim osmaša za koje je ovo bio posebno emotivan Dan škole – njihov poljednji u OŠ Petra Preradovića.