Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zahuktali se radovi vrijedni 1,7 milijuna kuna

25.05.2012. 22:00
Zahuktali se radovi vrijedni  1,7 milijuna kuna


Radovi na izgradnji kružnog toka ili rotora na križanju Mazija kuće, vrijedni oko 1,7 milijuna kuna, koji su počeli 15. svibnja, odvijaju se punom parom, a sve mora biti gotovo do sredine lipnja


Ovih proljetnih dana punom parom se uokolo grada Nina obnavljaju državne, županijske i lokalne prometnice tako da će ninsko područje, što se tiče prometa, puno spremnije dočekati nadolazeću turističku sezonu u odnosu na prijašnje godine.
Nakon što je prije mjesec dana temeljito obnovljen kolnik kroz ninske Klanice na državnoj cesti D306 u smjeru Privlake u ukupnoj dužini od jednog kilometra, ovih su dana djelatnici Javnog poduzeća Ceste Zadarske županije iz Zadra uz pomoć strojeva i mehanizacije obnovili dotrajali i oštećeni kolnik na obilaznici grada Nina. Riječ je o dijelu županijske ceste Ž 6011 Nin-Grbe koja je u najvećoj mjeri uslijed zimskih vremenskih nepogoda, posebno obilnih kiša kao i preopterećenosti prometom, oštećena na potezu od Gornjeg ninskog kamenog mosta do spoja na cestu Nin – Ninski Stanovi.
Pored navedenih radova počelo se s modernizacijom i obnovom također oštećenog kolnika na dionici Žerava – Poljaci na županijskoj cesti Ž6011 Nin – Mazija kuće. Zbog radova promet motornih vozila ograničen je na deset kilometara i odvija se uz regulaciju semafora zbog čega dolazi do povremenih zastoja.
Po onome što smo mogli vidjeti na terenu, radovi na izgradnji kružnog toka ili rotora na križanju Mazija kuće, vrijedni oko 1,7 milijuna kuna, koji su počeli 15. svibnja, odvijaju se punom parom. S obzirom na to da sve mora biti okončano do postavljenog roka 15. lipnja ove godine, djelatnici tvrtke izvođača radova “Sarađen”, vlasnika Marka Sarađena iz Stankovaca, doslovce rade od jutra do mraka.
Po već ustaljenoj praksi poslije polaganja novog završnog asfaltnog sloja na dionicama navedenih prometnica uslijedit će bojenje horizontalne signalizacije kolnika te košnja trave s lijeve i desne strane kolnika, čime će se zaokružiti ovogodišnji proljetni ciklus obnove prometnica na širem prostoru grada Nina.