Posedarci proslavili Dan općine

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Općina Posedarje jučer je u povodu blagdana Duhovi slavila svoj dan. Na spomen-obilježjima Zeleni Hrast i Jurjevac položeni su vijenci, dok se misno slavlje zbog kiše, umjesto na otočiću Sv. Duh, održalo u župnoj crkvi Gospe od Ružarija.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u atriju Osnovne škole Braće Ribar koja je jučer proslavila Dan škole. Nakon uvodnog slova predsjednika Vijeća Josipa Magaša, načelnik Ivica Zurak upoznao je nazočne s učinjenim u proteklih godinu dana i s novim projektima:

- Naš najvažniji prioritet je projekt odvodnje otpadnih voda u Posedarju. Projekt je podijeljen u osam faza, a ishodili smo dozvolu za prve dvije faze čime ćemo nominirati izgradnju pročišćivača otpadnih voda. Paralelno radimo na ishođenju dozvola za preostale faze projekta, obznanio je Zurak te nastavio:

- Ishodili smo lokacijsku dozvolu za fiksnu trafostanicu u Srzentićima i 110 Kw voda od Posedarja u duljini od 4,5 kilometara, što bi nam omogućilo opskrbu Proizvodno-poslovne zone Posedarje-Slivnica s kvalitetnom električnom energijom, navodi.

U projektu "Razvoj gospodarskog okruženja i infrastrukture u poduzetničkim zonama" s Ministarstvom gospodarstva potpisan je ugovor o sufinanciranju u iznosu 300.000 kuna s općinskom obvezom o ulaganju dodatnih 100.000 kuna.

- Imamo sve potrebne dozvole i idući mjesec ćemo se u suradnji s Agrrom u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije nominirati za izgradnju infrastrukture u poduzetničkoj zoni u vrijednosti od 8 milijuna kuna, najavio je Zurak.

Prigodnim slovom nazočnima se obratio dožupan Božidar Longin, a potom i gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, šef zadarskog HDZ-a i izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka.

- Ako Bog da, a dat će, za pola godine imat ćemo novog premijera, predsjednika Vlade RH iz ovih krajeva, Tomislava Karamarka iz Kruševa. Ako Bog da, a dat će, onda neće biti ovako oblačno već puno bolje vrijeme, kako za vas moji Posedarci, tako i za cijelu Lijepu našu, poručio je Kalmeta naglasivši važnost pobjede na nadolazećim parlamentarnim izborima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika malipingo
Reče (lupnu) Kalmeta i ostade živ.Ili misli da mu se u ova doba tehnologije neće doznati govori po malim mjestima u okolici.Dakle, kada dođe gosp iz Kruševa sve će procvjetati itd čisto blagostanje.Mi ga duže pamtimo,u politiku ga je lansirao njegov punac i Tuđmanov ministar dr Osman Muftić.A dečko koji je obećavao je iznevjerio svakog s kim je radio-Tuđmana,Manolića,Mesića,Sanadera.I još nešto bitno posebno ne zaboraviti što je govorio za naš ponos -generala Gotovinu kako ga je locirao i onda uhapsio.Dakle g Kalmeta tko je ovdje lud?
Slika korisnika malipingo
PS- kad neće nitko evo ću ja ponovno.Nisam zaboravio gđu Kosor koja ga je teatralno primila u HDZ i predala mu osobno člansku iskaznicu a on joj "zahvalio" tako što ju je prvo marginalizirao a potom izbacio iz stranke.O bivšem puncu pok dr Muftiću,dobrom i poštenom čovjeku neću govoriti. Što se tiče g Kalmete,neka ne zaboravi da će ga se taj isti u kojega se kune prvi odreći ako to zatreba,ionako mu "njegovi" najviše i rade o glavi.