Kako je Zadranka Vanja Tokić (38) u bikini fitnessu "pomela" konkurenciju dvadesetogodišnjakinja?

Slika korisnika valentinam
Danas na natjecanju u Bihaću
Bez obzira na rezultat koji ću postići u Bihaću ja idem dalje, a sljedeće natjecanje na koje ću izići bit će međunarodno natjecanje u Sloveniji na jesen, kaže nam energična Zadranka
Vanja se ovim sportom počela baviti prije godinu dana, a već postiže odlične rezultate

Nakon uspjeha u Sisku gdje je bila četvrta na državnom prvenstvu i peta na međunarodnom, 38-godišnja Zadranka Vanja Tokić u kategoriji bikini fitnessa  danas se natječe i na Međunarodnom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu u Bihaću.

- Bez obzira na rezultat koji ću postići u Bihaću ja idem dalje, a sljedeće natjecanje na koje ću izići bit će međunarodno natjecanje u Sloveniji na jesen, kaže nam energična Zadranka čiji rezultati zapanjuju zbog činjenice da se sportom započela baviti prije svega godinu dana, a bikini buildingom od listopada prošle godine. Upornošću i discipliniranošću već nakon tri mjeseca uspjela je transformirati tijelo toliko da je i sama priznala kako ju je odraz u ogledalu u teretani iznenadio. 

- Ne, to nije šala. Zaista sam na prvi mah pomislila da je netko drugi, a onda sam shvatila da je uz malo truda i dobre volje sve moguće, pa i osvojiti četvrto mjesto na državnom i peto na međunarodnom natjecanju u konkurenciji s 20-godišnjakinjama, kaže Vanja te dodaje kako je i ona, poput većine ljudi, bila skeptična prema brzom postizanju rezultata u teretani, a posebice u kasnim 30-im godinama. 

- Upis u Krav Maga klub, sekcijiu Safe&Fit lani kad sam se htjela riješiti viška kilograma  i naučiti tehnike samoobrane smatram prekretnicom u životu. Tamo sam se okušala i u boksu, a kako bih poboljšala kondiciju, samostalno sam jedan dan u tjednu trčala oko pet kilometara. U klubu sam stekla i dobre prijatelje koji su me nagovorili da se počnem baviti bodybuildingom. Da stvar bude bolja, moj otac se cijeli život bavi tim sportom ali mene to nije privlačilo. Naprotiv. Mislila sam da to nije za mene i da ću izgledati kao Popaj. Danas mi je on trener i ovaj nas je sport zbližio, što je još jedan benefit, kaže Vanja dodajući kako je osim svakodnevnih treninga za zdavo tijelo i duh jako važna i pravilna, zdrva prehrana. Ističe kako to ne znači gladovati  i odreći se slatkiša, već samo zamjenu nezdrave hrane zdravom, podijeljenom u pet manjih obroka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (4 glasova)