Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Đoković najavio i dolazak Alexandera Zvereva u Zadar

26.05.2020. 09:07


Uskoro će se ponovno u Zadru igrati vrhunski tenis. Iako će mečevi biti humanitarnog karaktera, velika stvar je za Zadar što će ugostiti niz velikih imena iz svijeta tenisa, a jučer je stigla potvrda i o novoj zvijezdi.
Naime, najbolji tenisač svijeta Novak Đoković organizator je serije humanitarnih turnira pod nazivom Adria Tour, koji će se u razdoblju od 13. lipnja do 4. srpnja održati u Beogradu, Zadru, Crnoj Gori i Banja Luci, a na kojima je svoj nastup potvrdio i sedmi na ATP ljestvici Nijemac Alexander Zverev. Uz Zvereva svoj su nastup potvrdili treći tenisač svijeta Austrijanac Dominic Thiem te 19. s ATP ljestvice Bugarin Grigor Dimitrov. Sudjelovat će i najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić.
»Svi tenisači dolaze besplatno. Zbog mog odnosa s njima i zbog humanitarnog karaktera stavili su se na raspolaganje. Presretan sam što ću ih moći ugostiti u svom gradu i svom klubu«, izjavio je Novak Đoković na konferenciji za medije u Beogradu koji će biti domaćin prvog turnira 13. i 14. lipnja, a igrat će se na terenima TK »Novak«.
»Do 13. lipnja će se pravila vjerojatno promijeniti i nadam se da ćemo imati publiku«, poželio je Đoković.
Bude li tako, gledatelji će moću kupovati ulaznice za dnevni i večernji program.
»Svi prihodi od sponzorskih ugovora i TV prava ići će humanitarnim organizacijama. Moja zaklada će biti jedna od vodećih organizacija, a tenisači koji dolaze izabrat će kome će uplatiti donaciju«, rekao je Đoković.
Nakon Beograda Adria Tour će doći u Zadar, gdje će se na terenima TC »Višnjik« igrati 20. i 21. lipnja. Tjedan dana poslije (27. i 28. lipnja) igrat će se u Crnoj Gori, a 3. i 4. srpnja domaćin posljednjeg turnira je Banja Luka. Za 5. srpnja planiran je ekshibicijski meč Đokovića i najboljeg bosansko-hercegovačkog tenisača Damira Džumhura u Sarajevu.
Na svim turnirima će po osmorica igrača biti podijeljeni u dvije skupine, u kojima će svaki tenisač odigrati po tri meča. Pobjednici skupina će na kraju odigrati finalni dvoboj.