Ukupna vrijednost projekta nešto više od 29.9 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Dodjela EU sredstava Centru za podvodnu arheologiju Zadar
Autor: 
Rok za izvođenje svih aktivnosti vezanih uz projekt je 32 mjeseca od potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava
Uređenjem crkve i neobnovljenog dijela samostana Zadar će dobiti još jedan reprezentativni prostor

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uručio je u ponedjeljak ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova Mladenu Pešiću, ravnatelju Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju (MCPA) u Zadru, priopćilo je Ministarstvo kulture.
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju djeluje već deset godina u ranije obnovljenom dijelu kompleksa, kao središnja ustanova za međunarodnu suradnju u području podvodne arheologije pod pokroviteljstvom UNESCO-a.
»Tijekom višegodišnje pripreme projekta Ministarstvo kulture, UNESCO i Grad Zadar uložili su gotovo 2,5 milijuna kuna u izradu projektne dokumentacije i arheološka istraživanja unutar kompleksa«, ističu iz Ministarstva kulture.
Cilj projekta je revitalizacija cjelovitog kompleksa i otvaranje prezentacijskog centra podvodne arheologije.
Ukupna vrijednost projekta je određena na nešto više od 29.9 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva odobrena u iznosu od oko 25 milijuna, dok će udio sufinanciranja Ministarstva kulture od 15 posto iznositi oko 4.5 milijuna kuna.
»Uređenjem crkve i neobnovljenog dijela samostana Grad Zadar dobit će još jedan reprezentativni prostor u kojem će se moći odvijati različita kulturna događanja, a u okviru Centra omogućit će se bolji uvjeti za provođenje obrazovnih, istraživačkih i znanstvenih projekata«, dodaje se.
Rok za izvođenje svih aktivnosti vezanih uz projekt je 32 mjeseca od potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.
Projekt »Obnova kompleksa bivše crkve i samostana sv. Nikole u Zadru« realiziran je putem poziva »Obnova kulturne baštine urbanog područja Zadar«, u okviru Prioritetne osi 6 »Zaštita okoliša i održivost resursa«, unutar Operativnog programa »Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.«

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno