Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Gradska glazba Zadar u Soaveu

Autor: Z L

25.06.2009. 22:00
Gradska glazba Zadar u Soaveu


Članovi Gradske glazbe Zadar, predvođeni maestrom Tomislavom Koštom, boravili su od 19.-21. lipnja u talijanskom povijesnom gradiću Soave (Veneto) gdje su uspješno predstavili Zadarsku županiju i Grad Zadar na 9. međunarodnoj manifestaciji „Muzika i vino”.  subotu, dana 20. lipnja Gradska glazba Zadar održala je odlično posjećen cjelovečernji koncert u središnjem parku Zanella smještenom neposredno uz Kapetanovu palaču u kojoj je sjedište gradske uprave i gradonačelnika ovog prekrasnog utvrđenog gradića, gospodina Lina Gambaretta.
U nedjelju članovi Gradske glazbe Zadar zajedno su s lokalnim orkestrom Corpo Bandistico „Mons. L. Aldrighetti” di Soave i gostujućim orkestrom Banda Cittadina di Mezzolombardo (Trento) priredili koncert u sklopu programa manifestacije “Muzika i vino” u poznatoj vinariji “Cantina di Soave”, gdje su uz degustaciju vina održali kraći koncertni program, a potom i defile glavnom ulicom gradića Soave do parka Zanella u kojem je priređen svečani koncert sva tri orkestra. Na nedjeljnom koncertu Gradska glazba Zadar predstavila se izvedbom skladbi „Kalelarga” i „Jadranski valovi” te finalom iz Zajčeve opere „Nikola Šubić Zrinski”, a uz pljesak oduševljene publike izvela je i poznati evergreen „Sviraj mi, sviraj” N. Kalogjere i D. Marušića.
Za sve sudionike manifestacije u nedjelju je priređen i svečani prijem kod gradonačelnika Lina Gambaretta, a po svršetku večernjeg koncerta razmijenjeni su prigodni pokloni, kojeg je u ime Zadarske županije i Grada Zadra gradonačelniku Soave uručila gospođa Renata Peroš.
Istovremeno s nastupima Gradske glazbe Zadar u organizaciji TZG Zadra održana je i prezentacija turističke ponude grada Zadra na posebnom štandu na kojem su se dijelili promidžbeni materijali, a gosti su se nudili i poznatim likerima zadarske tvornice „Maraska”. Prva prezentacija održana je uz subotnji koncert u parku Zanella, a druga na nedjeljnom sajmu antikviteta duž glavne gradske ulice. Ljepote Zadra te u Italiji vrlo poznati i cijenjeni zadarski liker Maraschino izazvali su veliko zanimanje domaćina i gostiju.
Talijanski domaćini priredili su Zadranima uistinu toplu dobrodošlicu i organizirali nezaboravan boravak uz posjete dvadesetak kilometara udaljenoj Veroni i obližnjem gradiću Lizese.