Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Od sada sigurnije za vozače i pješake

Autor:

25.06.2009. 22:00
Od sada sigurnije za vozače i pješake

Foto: Filip BRALA



Slijedi rekonstrukcija Puta Nina prema Meladi, ali njoj će se pristupiti tek nakon rješenja imovinsko-pravnih odnosa
Konačnim potpunim puštanjem u promet raskrižja na Žmirićima, kojim od prošlog četvrtka vozači mogu proći u svim smjerovima, u potpunosti su završeni svi radovi na Putu Nina započeti u prosincu prošle godine.
Spomenuto je raskrižje djelomično bilo pušteno u promet još prošlog tjedna, a kako navodi Andrej Sudinja, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Zadra, njegovim je završetkom u promet puštena cijela dionica od Puta Petrića do križanja s Ulicom Hrvatskog sabora, uključujući i križanje na Žmirićima.
– Radovi su u cijelosti završeni, a uloženo je nešto manje od 10 milijuna kuna, u kojima je s iznosom od milijun kuna sudjelovala i Županijska uprava za ceste. Radovi podrazumijevaju rekonstrukciju prometnica, izgradnju nogostupa, izgradnju fekalne kanalizacije, oborinske kanalizacije, rekonstrukciju vodovodne mreže, rekonstrukciju telekomunikacijskih mreža i izgradnju javne rasvjete, kazao je Sudinja naglasivši kako je na raskrižju na Žmirićima izvršena i rekonstrukcija prometne signalizacije, što uključuje i semafore.
Ovim radovima se, kako pojašnjava pročelnik, prometni režim nije mijanjao, ali su uzrokovali poboljšanje uvjeta te povećanje sigurnosti u prometu, kako vozača tako i pješaka.
Na dijelu prometnice s neriješenim imovinsko-pravnim odnosima kolnik je sužen, a nogostupa nema. Radi se o problemu koji je već nekoliko puta iznesen u Gradu i medijima, a dogradonačelnik Dražen Grgurović najavio je da bi se i taj problem trebao riješiti do rujna.
Sudinja je najavio da se sljedeći zahvat tiče južnije dionice Puta Nina. Planirana je, naime, rekonstrukcija Puta Nina prema Meladi, ali njoj će se pristupiti tek nakon rješenja imovinsko-pravnih odnosa, tako da je o bilo kakvim rokovima još uvijek rano govoriti.