Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Učenik generacije Filip Polić

Autor:

25.06.2009. 22:00
Učenik generacije Filip Polić

Foto: Zvonko KUCELIN



Najboljom učenicom 8.a razreda proglašena je Paula Kokić, 8. b razreda Nina Perić, najbolji u 8. c razredu bio je Flavio Vidučić, u 8. d razredu Filip Polić, u 8.e razredu Kristijana Vitez, a u 8.f razredu Iva Basioli. Među svima njima učenikom generacije proglašen je Filip Polić, a sportašicom godine Anamarija Čurković


Tradicionalna završna svečanost podjele svjedodžbi osmašima te nagrađivanje najboljih učenika OŠ Šimuna Kožičića Benje održana je prošle srijede u školskom predvorju.
Ovom je prilikom tako održan kratki prigodni program uz koji se ukupno 167 osmaša ove zadarske škole oprostilo od svojih osmogodišnjih školskih klupa, profesora i školskih kolega.
Svečanost je, dakako, započela himnom, a nastavljena je prigodnim pjesmama koje je izvelo osam osmašica, a koje su ovim stihovima pred svima te uime svih svojih kolega kazale što za njih znači životna prekretnica na kojoj se sada nalaze.
Prigodnim govorom te lijepim željama i srdačnim čestitkama nazočnima se obratio i Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje.
– Nalazimo se na kraju još jedne nastavne godine, obilježavamo dan kada se rastajete od nas i odlazite u svijet. Siguran sam da imate što ponijeti sa sobom kako u obrazovnom tako i u odgojnom postignuću. Gdje god da odete, u kojoj god srednjoj školi da nastavite svoj obrazovni put, želim vam da samo nastavite raditi, da nastavite tamo gdje ste ovdje stali i nećete pogrješiti, poručio je ravnatelj svim osmašima, čestitavši potom i njihovim nastavnicima i roditeljima na strpljenju i podršci bez koje bi njihov dosadašnji put bio mnogo teži.
Nakon ravnateljevih lijepih želja, školski pedagog je proglasio najbolje učenike u pojedinom razredu, a potom je između njih šestero, proglašen i najbolji od najboljih – učenik generacije. Kako je pojasnio pedagog, riječ je o učenicima koji su sve od prvog razreda pa do kraja svog osnovnoškolskog obrazovanja postizali izvrsne rezultate, školske godine redovito završavali s prosjekom 5,0 te bili aktivni i u brojnim izvannastavnim aktivnostima i tako svoje ime i ime svoje škole predstavljali na brojnim natjecanjima.
Tako je najboljom učenicom 8. a razreda proglašena Paula Kokić, najbolja učenica 8. b razreda je Nina Perić, najbolji u 8. c razredu je Flavio Vidučić, u 8. d razredu najbolji je Filip Polić, najbolja učenica 8.e razreda je Kristijana Vitez, dok je u 8.f razredu najbolja Iva Basioli. Među svima njima učenikom generacije, učenikom koji je svoju školu zastupao na gotovo svim poljima, proglašen je Filip Polić, dok je sportašicom godine proglašena Anamarija Čurković. Svi su oni za nagradu, ali i za uspomenu na sve lijepe trenutke dobili knjigu s posvetom.
Nakon izvedbe oproštajne pjesme “Morska vila”, osmaši su se posljednji put uputili prema svojim školskim klupama gdje su im razrednici podijelili završne svjedodžbe.