Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nezavisni protiv HDZ-a i HSLS-a

Autor: Nives Rogoznica

25.06.2010. 22:00
Nezavisni protiv HDZ-a i HSLS-a

Foto: Filip BRALA



Na prijevremene izbore, 11. srpnja, za načelnika općine izići će građani Općine Galovac. Uz nezavisnog Denisa Burčula, za dužnost načelnika kandidate su istaknuli HSLS i HDZ. Izbori za galovačkog načelnika raspisani su nakon što je neopozivu ostavku podnio bivši HSS-ov načelnik Slavko Šare kojeg USKOK tereti za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava. Županijski HSS je potom Šaru suspendirao, a iako je predsjednik ŽO HSS-a Josip Zubović u trenutku Šarine suspenzije najavio kako će ova stranka dati svojeg kandidata na prijevremenim izborima za načelnika, to se nije dogodilo. HSS na ovim izborima nema formalnog kandidata, već je umjesto toga, kako je potvrdio tajnik ŽO HSS-a Zdravko Šarić, izabrao podršku dati nezavisnom kandidatu Denisu Burčulu, umirovljenom policajcu čiji je kandidat za zamjenika Davor Kovač.
– Veliki dio građana Galovca podržava nezavisnog Buručla i ocijenili smo kako bi njegov izbor bio dobar za Galovac, kazao je Šarić.
Marin Gulan HDZ-ov je kandidat za načelnika Galovca, a kandidat za njegovog zamjenika je Rafael Burčul koji trenutno obnaša vijećničku dužnost u Općinskom vijeću, a ujedno je i predsjednik galovačkog DVD-a. Na redovnim izborima za načelnika Općine, u svibnju 2009., HDZ je izišao u koaliciji s HNS-om i HSU-u, a kao kandidat bio je istaknut Marino Šare. Ovog puta Gulan je HDZ-ov kandidat bez formalne koalicijske podrške dviju stranaka, no predsjednik galovačkog HDZ-a Vicko Burčul napominje kako njihov kandidat ima podršku obje partnerske stranke s redovnih izbora.
HSLS-ov kandidat za načelnika Galovca je Josip Ćoso, a kandidat za njegovog zamjenika je Šime Čakarun. Ćoso je bio kandidat ove stranke za načelnika i na redovnim izborima, za njegovog zamjenika tada se kandidirao Danijel Mikulić. Ćoso je na prošlogodišnjim svibanjskim izborima za Općinsko vijeće bio treći na listi, no HSLS nije osvojio vijećnički mandat.