Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Općinske delegacije obilježile Dan državnosti

Autor: Branko Božić

25.06.2010. 22:00
Općinske delegacije obilježile Dan državnosti


Dan državnosti Republike Hrvatske obilježen je jučer u mnogim mjestima zapadnog dijela Zadarske županije. Delegacija Općine Ražanac, u kojoj su bili načelnik Dragutin Miočić, donačelnik Nediljko Jović, predsjednik Općinskog vijeća Predrag Dušević, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Damir Jordan, predsjednik općinskog HDZ-a Božo Čolak te predsjednik mladeži HDZ-a Ražanca Ante Barač, položila je vijence i upalila svijeće za sve poginule u borbi za hrvatsku slobodu ispred spomenika Galebovi u centru Ražanca. Ista delegacija položila je vijenac i zapalila svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u mjestu Radovinu.
U Privlaci su načelnik Ive Surić, donačelnik Kažimir Kolanović te predsjednik Općinskog vijeća Ante Mustać položili vijence i zapalili svijeće ispred centralnog križa na mjesnom groblju. Također izaslanstvo općinskog HDZ-a Privlake, u sastavu predsjednik Boris Glavan i dopredsjednici Dragan Glavan i Frane Grbić, položilo je vijence i zapalilo svijeće u čast i slavu za sve Privlačane koji su kroz dugogodišnju povijest utkali svoje živote za slobodu i nezavisnost Republike Hrvatske.
Dan državnosti obilježen je i na otoku Viru, gdje je na mjesnom groblju vijenac ispred centralnog križa položila općinska delegacija, načelnik Kristijan Kapović, donačelnik Tomislav Bašić, predsjednik OV-a Mate Radović, dopredsjednik OV-a Miroslav Glavan i Karmelo Olić.
Proslavu su obilježila sportska i kulturna događanja, a u svim ovdašnjim župnim svetištima održane su mise zahvalnice za sve poginule hrvatske branitelje.