Svađa HDZ-ovaca: Miočić optužio Čolaka za opstruiranje rada Općine

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Nama vijećnicima se podmeće "kukavičje jaje" - Božo Čolak

Sjednica ražanačkog općinskog vijeća kojom je predsjedao Predrag Dušević (HDZ) na kraju je ipak završila u mirnoj i tolerantnoj atmosferi premda joj je prijetio prekid u trenutku rasprave na temu zadužiti se ili ne podizanjem kredita u OTP banci u iznosu od 800.000 kuna na rok od godinu dana uz kamatnu stopu od 8,75 posto. Kredit se podiže za "krpanje" proračunske rupe.

Naime, ražanačkoj općinskoj blagajni koja trenutačno raspolaže s oko pola milijuna kuna, zaprijetilo je dugovanje za izradu nove zemljišno-katastarske knjige za k.o. Ražanac i k.o. Radovin. Prijetila je ovrha i sjedanje na račun Geodetskog zavoda iz Rijeke, zbog računa u iznosu od 1,5 milijuna kuna. Da se to ne bi dogodilo načelnik Dragutin Miočić (HDZ) predložio je da se da zeleno svjetlo za kredit. Ovako koncipiranom zahtjevu oštro se usprotivio vijećnik Božo Čolak (HDZ) iz Krneze koji je ujedno i predsjednik općinske organizacije HDZ-a Ražanac pa su se između njega i načelnika Miočića u nastavku žestoko lomila koplja, a bilo je i povišenih tonova.

- Gospodine Čolak, ne znam koja vam je namjera i želja da opstruirate rad Općine. Vaše je da kažete hoćete li ili ne dignuti ruku. Isto tako trebali ste voditi računa kada smo sklapali ugovor s Geodetskim zavodom iz Rijeke za k.o. Radovin. Onda ste isto trebali pitati hoćemo li moći platiti navedeni iznos. Tada to niste rekli već ste vršili pritisak da se to mora napraviti. Katastarska izmjera za k.o. Ražanac i Radovin košta 19 milijuna kuna od čega na Općinu Ražanac otpada 11 milijuna kuna i tada ste trebali reći hoćemo li mi to moći vratiti. Zajedno smo ovdje donijeli odluku da će vlasnici zemljišta participirati s po 4.000 kuna te smo konstatirali kako ćemo u konačnici od navedenog projekta u općinsku blagajnu inkasirati oko 6 milijuna kuna viška, pojašnjavao je načelnik Miočić dodajući da su se našli u ovakvoj situaciji jer ljudi koji su potpisali ugovore i imaju obvezu plaćanja to ne izvršavaju.

"Kukavičje jaje"

- Nikad nisam opstruirao rad općinske uprave pa ne činim to ni sada. Ja samo želim da se sve radi redovnim putem i transparentno, a ne na ovakav način da se nama vijećnicima podmeće "kukavičje" jaje. Nije mi jasno zašto vi ovo sve forsirate te zbog čega se nije išlo redovnim kreditom, odgovorio je Čolak, obznanivši ipak da će svi vijećnici HDZ-a ovaj put glasovati za odluku o kreditu uz napomenu da se dobivena koriste strogo namjenski. Isti stav zauzeli su oporbeni vijećnici Jure Kožul (SDP) i Ivica Katić (HSS). Odluka je na kraju prihvaćena jednoglasno.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno