Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prostran: Gledati svog idola uživo je neopisiv osjećaj

Autor: Roman Morović

25.06.2013. 22:00
Prostran: Gledati svog idola uživo je neopisiv osjećaj


Odmor nakon sezone 2012./13. Toni Prostran sasvim sigurno pamtit će cijeli život. Zajedno s bratom Denisom proveo je tjedan dana u Miamiju, te je uživo u American Airlines Areni pratio šestu utakmicu finala doigravanja NBA lige između Miami Heata i San Antonio Spursa. Onu u kojoj je Ray Allen čudesnom tricom iz kuta nekoliko sekundi prije kraja održao sastav s Floride na životu, da bi potom u produžetku izborili majstoricu, te osvojili drugi uzastopni naslov prvaka.
– To je poseban doživljaj, finale NBA lige, dvije najbolje momčadi na svijetu. Ušli smo u dvoranu tri sata prije da vidimo kako izgleda zagrijavanje i sve to u pripremi. Bio je to neopisiv osjećaj i tijekom i nakon utakmice, kada je Miami pobijedio. Ta je utakmica proglašena jednom od najboljih finalnih u povijesti. Onakav preokret u završnici, kada je protivnik bio pred osvajanjem naslova pa pobjeda u produžetku, ne viđa se često – priča Toni, koji je ove sezone u Zadru sudjelovao u popriličnom broju drama.
– Nagledao sam se i naigrao uzbudljivih završnica, tako da je s te strane sezona bila zaista nevjerojatna. Mogu reći da sam čak i navikao na dramu u posljednjim sekundama. Bilo bi bezveze da su sve riješili na brži i lakši način – smije se playmaker Zadra.
  Osjećaj u trenutku, kada je Allenova trica prošla kroz mrežicu, mogu razumjeti samo najveći sportski fanatici.
– Svi u dvorani su ih bili otpisali, velik dio ljudi je već otišao i onda se dogodilo ono. To je košarka, sport u kojemu nikada nije gotovo dok se posljednji put ne oglasi sirena.
Toni je veliki poklonik LeBrona Jamesa. Otkud to?
– Već deset godina pratim svaki njegov korak i navijam za njega. Još kao dječak sam izrezivao sve njegove slike, pratio statistiku, gledao utakmice i sanjao dan kada ću biti u dvorani. Otvorila mi se ta prilika, iskoristio sam je i presretan sam. Ostvario mi se san da gledam svog idola iz neposredne blizine.
Ugovor, kojega je Toni sa Zadrom potpisao u rujnu prošle godine, istekao je. Što donosi budućnost?
– Još ne znam što će biti. Nisam razgovarao ni sa kim iz kluba. Želja mi je ostati, ali vidjet ćemo. Nadam se da će se financijska situacija oko kluba rasplesti na pozitivan način.