Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Umirovljenicima se na “tulumu” pridružili i mladi

Autor: Ljiljana Jurjević

25.06.2013. 22:00
Umirovljenicima se na “tulumu” pridružili i mladi

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Sveti Ivan zaštitnik je nas s Relje i željeli smo baš na njegov blagdan upriličiti druženje, a ujedno je 20. lipnja bila prva godišnjica osnutka naše Udruge, a i Dan državnosti je, pa smo sve spojili u jedno i organizirali našu malu fešticu, kazala je Mirjana Dušević Gauta


Pravu feštu organizirala je u ponedjeljak navečer, na blagdan sv. Ivana Krstitelja Udruga umirovljenika “Jazine I – Zadar”. Bila je to višestruka proslava, ispričala nam je tajnica Udruge Mirjana Dušević Gauta.
– Sveti Ivan zaštitnik je nas s Relje i željeli smo baš na njegov blagdan upriličiti druženje, a ujedno je 20. lipnja bila prva godišnjica osnutka naše Udruge, a i Dan državnosti je blizu tih datuma, pa smo sve spojili u jedno i organizirali našu malu fešticu. Bilo je zaista odlično, bilo nas je oko 120 ukupno i svi smo se lijepo zabavili i proveselili, priča nam Mirjana.
Predsjednik ove udruge umirovljenika sa zadarske Relje je nekadašnji nogometaš Petar Butić, koji se, iako u mirovini, i dalje bavi sportom. Sportski duh Petra Butića tako je presudio da se prije fešte na Ravnicama odigra nogometna utakmica između mladih i starih s Relje.
– Početni udarac na utakmici izveo je upravo predsjednik naše Udruge, koji je i sam bio nogometaš i dugo godina delegat na nogometnim utakmicama. Posebno su nas oduševili naši mladi, koji su, kad su čuli da organiziramo druženje, došli kod nas i htjeli sudjelovati, pa je došlo njih 40-ak. Kojim rezultatom je završila utakmica između mladih i starih, pitamo Butića.
Rezultat je bio 3:3, a pobijedilo je dobro društvo, kazao je Butić uz smiješak.
A na druženju ispred prostorija Mjesnog odbora Jazine I bilo je uistinu veselo, a ni stolovi nisu bili prazni. Bilo je mesa i kolača, a janjetina je bila glavna. Nakon dobre spize uslijedila je fešta do večernjih sati. Pjevalo se i plesalo, ali, kaže tajnica, poštivali su javni red i mir i razišli se prije pola noći.
Tajnica još kaže kako je ovo tek prvo druženje, a sljedeće godine na isti dan opet će se naći i mladi i stari s Relje. Tradicija dobrog feštanja mora se sačuvati.


 MARIA DELLAVIA, NAJSTARIJA BAKA S RELJE




Na fešti Udruge umirovljenika “Jazine I – Zadar” bila je i Maria Dellavia, koja je počasna članica ove udruge. Baka Maria je bila glavna na fešti jer je i najstarija stanovnica Relje, uskoro će, naime, proslaviti 100-ti rođendan! Baki Mariji čestitke na stoljeću življenja!