Knjiška posvuduša s Ladom Vukić i Mariom Padelinom

Slika korisnika admin
Autor: 
zapis

Klub mladih KLOOZ organizira završnu književnu večer u sklopu manifestacije "Knjiška posvuduša" u petak 27. lipnja u 19 sati.

Ispred KLOOZ-a u Providurovoj palači (Trg Petra Zoranića 1) svoj književni opus će s publikom podijeliti dvoje aktivnih članova udruge zadarskih pisaca - ZaPis, Lada Vukić i Mario Padelin.

Cilj ove manifestacije je bio potaknuti mlade na posjećivanje književnih večeri i afirmirati zadarske pisce i pjesnike. I ove večeri  posjetitelji će moći zaigrati nagradnu igru i osvojiti roman od Jorgea Bucayja ''Ispričat ću ti priču'' izdavače kuće Fraktura. Ovom prigodom bit će proglašen i najvjerniji posjetitelj koji osvaja titulu Knjiške posvuduše i unikatni kipić ručne izrade.

Lada Vukić aktivna je članica Udruge ZaPis od 2012 godine. Uglavnom piše kratke priče. Osvojila je nekoliko vrijednih nagrada (Ulaznica 2011., Pričigin 2012., Pitschwise 2012.), a priče su joj objavljene i na portalima (jedna i na književnom natječaju za Večernji list 2013. godine). Neke su se našle i u zajedničkim zbirkama kao ''Sušičke kronike'', ''Pitchwise'', ''Priče iz stare knjižnice''. Pohađala je Ljetnu školu u organizaciji Cekapea u Staroj Sušici (2011.) gdje se po prvi puta ozbiljno uhvatila u koštac s pisanjem. Priprema zbirku bajki za djecu.

Mario Padelin jedan je od suosnivača Udruge ZaPis i dugogodišnji kolumnist Zadarskog lista. Svoj prvi književni uradak objavio je u prvoj zbirci udruge ZaPis 'Samo ti pričaj'. Također je i autor fotografije na omotu istoimene zbirke. Sa svojom nekadašnjim grupom "Zločesti reaktor" snimio je jedan nosač zvuka, a zapažen je kao autor poznatih dječjih pjesama s kojima je dobio mnoge nagrade. Trenutno su mu u pripremi mala zbirka pjesama i opsežna i velika knjiga novinskih tekstova. Pokrenuo je "Sebični div art projekt" u kojem želi spojiti svoju poeziju, muziku, filmove i fotografije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno