Išćanka Dina Levačić preplivala 46 kilometara oko otoka Manhattana!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Dina je krenula nešto prije 9 sati po lokalnom vremenu, a njeno službeno izmjereno vijeme je 7:33:50

Splićanka išćanskih korijena Dina Levačić postala  je u  nedjelju, 25. lipnja    prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala cijeli  krug oko njujorškog otoka Manhattana  u duljini od 46 kilometara.

Plivalo se od južnog rta u čijoj blizini su nekada bile srušene zgrade  Svjetskog trgovačkog centra, uz East river, rijekom Harlem i na kraju kroz  rijeku Hudson. Pritom se prolazilo ispod 20 mostova koji povezuju Manhattan s ostalim dijelovima New Yorka. Među njima su napoznatiji  Brooklinski most i najduži George Washington most, koji povezuje Manhattan s New Jersyjem.

Dina je krenula nešto prije 9 sati po lokalnom vremenu, po East riveru  i Hudsonu je sve išlo bez problema, s tim da je u tom dijelu trebalo paziti  na ćudljive riječne struje na koje su upozorili organizatori.

Nakon ulaska u rijeku Hudson, vrijeme se naglo pogoršalo, digao se  vjetar i valovi koji su dosta otežavali plivanje. Ipak, bez obzira na poteškoće, Dina je završila svoje plivanje na mjestu odakle je i krenula, njeno službeno izmjereno vijeme je 7:33:50.

Veliku potporu, smještaj i sve ostalo u New Yorku,  pružila je iseljenička  obitelj Antićev, porijeklom s otoka Ista, odakle i Dina vuče korijene.

Ovo preplivavanje je početak projekta Trostruka kruna u sklopu kojeg  je Levačić postala prva osoba iz Hrvatske koje je otplivala oko Manhattana, a namjerava postati prva koja će u kolovozu otplivati od otoka Catalina do Los Angelesa  u duljini od 34 kilometra i prva Hrvatica koja će u  rujnu preplivati preko La Mancha, također u duljini od 34 kilometra.

Inače, Dina je rođena 1996. godine, s obitelji stanuje u Mravincima  pored Solina, a trenutačno je studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog  fakulteta u Zagrebu.   Članica je Kluba daljinskog plivanja Split. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno