Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

FOTOGALERIJA: Pogledajte kako je bilo na Akvatlonu

26.06.2018. 15:10
FOTOGALERIJA: Pogledajte kako je bilo na Akvatlonu


 Prošli vikend je u Tkonu na otoku Pašmanu održan je akvatlon u organizaciji Triatlon kluba TNT iz Zadra i Turističke zajednice Tkon. Pobjednici utrke kod muškaraca su bili Ivan Gobin, Ivan Tuta i Vice Buljat iz TK Zadra, a kod žena Nika Begić iz TK Triton, Dunja Gorup iz TK Maksimir, Livija Kalmeta i Elizabeta Mikolić iz TK TNT. Kod štafeta pobjedu su odnijeli Neven Pedišić i Adrijan Černigoj, iza njih je stigla štafeta u sastavu Luka Beneta i Antonio Šarić, te štafeta u sastavu Filip Erceg i Saša Prižmić. Akvatlon se sastojao od 1 km plivanja i 5 km trčanja. Sudjelovalo je 30-ak individualnih natjecatelja i 15-ak štafeta koje su se sastojale od dva člana.
Unatoč vjetrovitom vremenu, prijavljeni natjecatelji hrabro su nastupili i doveli još jednu novu, iznimno zahtjevnu, sportsku disciplinu na otok Pašman. Plivalo se dva kruga oko bova postavljenih u moru. Nakon plivanja trčalo se asfaltiranom cestom kroz mjesto te dalje uz more. Osim medalja koje je podijelio Hrvatski triatlonski savez za apsolutne pobjednike i medalja po starosnim kategorijama, organizatori su se potrudili i nagradili pobjednike i drugim vrijednim nagradama.
Uz standardni akvatlon na kojemu su mogli nastupiti licencirani sportaši i nelicencirani rekreativci, održan je i mini akvatlon za djecu na kojem je nastupilo i 20-ak mlađih akvatlonaca.