Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vesela karavana stiže nam u kolovozu

26.06.2018. 14:00
Vesela karavana stiže nam u kolovozu


Ljeto nam je pokucalo na vrata, a s njim i deveta sezona popularnih ljetnih igara City Games, koje i dalje mnogima prizivaju sjećanja na kultne projekte poput Jadranskih susreta ili Igara bez granica.
– Nakon osam uspješnih sezona, 278 događaja i gotovo milijun prijeđenih kilometara, igre u svoju devetu sezonu ulaze kao pravi međunarodni projekt, kazao je Miroslav Krzyk, inicijator i direktor projekta.


Osnažuje veze među državama i gradovima
Vesela karavana ponovo će obići Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Srbiju i BiH, osnažujući prijateljstva i veze među gradovima i zemljama sudionicama.
– Sve je počelo u nedjelju u Đakovu, nakon čega slijede dva mjeseca turneje na 35 lokacija u regiji. Hrvatsko finale City Games zakazano je za 18. kolovoz u Viru. Spektakularna završnica bit će u Biogradu na Moru, tradicionalnom domaćinu velikog međunarodnog finala, kazao je Miroslav Krzyk.
Osim u Viru i Biogradu popularne igre City Games na zadarskom području održat će se u Metajni na otoku Pagu (6. kolovoza) i u Posedarju (8. kolovoza).
– O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa. City Games turneju će na sportskim terenima uživo pratiti čak 50 tisuća gledatelja, ističe Krzyk.
Podsjetimo, City Games je prošle godine, putem čak devet televizijskih postaja, na malim ekranima pogledalo 10 milijuna gledatelja.
– Pobjednička ekipa u Hrvatskoj ostvaruje pravo sudjelovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Luksemburgu. Naime, cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica, kazao je Krzyk, dodajući kako će u Luksemburgu Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka.


Prijavite se!
– Na međunarodnom finalu u Luksemburgu bit će snimljeno šest televizijskih emisija koje će biti emitirane u brojnim državama, tvrdi Krzyk.
Nakon Đakova velika City Games karavana kreće put susjednih zemalja i u Hrvatsku se vraća početkom kolovoza.
Uz rekreativne ljubitelje sporta, znaju se tu naći i afirmirani sportaši, pa su se tako na terenima City Games igara mogli vidjeti dvostruki osvajač olimpijskih medalja Alessio Sartorio iz Italije, jedan od najboljih vaterpolista svijeta Vladimir Gojković, svjetski prvak u kickboxingu Dimitri Gjorgijev, prvak Hrvatske u crossfitu Martin Rončević, prvak Hrvatske u kickboxingu Nato Cvitan, slovenski gimnastičar Rok Klavora te mnogi drugi.
– Pozivamo sportaše, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave da se prijave i predstavljaju svoj grad na igrama. Uz nešto spretnosti i timskog rada možda će se naći i u finalu te tako predstavljati svoju zemlju. Svakako dođite navijati za svoju ekipu i tako im pomognite na putu do pobjede, zaključio je Miroslav Krzyk.