Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Otvorena plivačka sezona na bazenu Kolovare

26.06.2019. 13:33
Otvorena plivačka sezona na bazenu Kolovare


Tradicionalnom fešticom, treću godinu, Plivački klub Zadar  jutros je otvorio plivačku sezonu na bazenu Kolovare. Kako je rekla  glavna trenerica Josipa Nekić, održan je niz zabavnih aktivnosti kao što  su: smiješni skokovi, štafete, skakanje u vrećama, povlačenje konopa.
– Od 27. lipnja kreće ljetna škola plivanja. Upisujemo djecu od 4,5 do  5 godina kad je i najbolje vrijeme za naučiti plivati. Godišnje, obučimo  preko 200 mladih Zadrana koje nije samo važno naučiti kako se  održavati na vodi. Važno je iz djece istjerati strah od dubine i naučiti ih  pravilnom plivanju kako bi kasnije, ako žele, mogli početi trenirati ovaj  sport, rekla je Josipa Nekić.
Plivanje je bazičan sport, nastavila je prva trenerica, koji pozitivno  utječe na rast i razvoj, socijalizaciju i razvoj svih motoričkih sposobnosti. Kao individualan sport daje mogućnost samoostvarivanja, a radom  u grupi djeca će steći prijatelje i istovremeno razvijati timski duh.
Treninzi će se na bazenu Kolovare odvijati čak 5 puta tjedno, od ponedjeljka do petka u jutarnjem terminu.
Feštica je počela i tradicionalnom radnom akcijom kojom članovi  kluba čiste bazen na Kolovarima od daganja, morske trave ali i morskih  ježinaca koji su od prošle sezone našli “utočište” na ovom kultnom zadarskom okupljalištu.