Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

POSEBAN DAN Oproštaj od osmaša, ali i dugogodišnjeg ravnatelja

26.06.2019. 13:25
POSEBAN DAN Oproštaj od osmaša, ali i dugogodišnjeg ravnatelja


U jednoj od najbrojnijih osnovnih škola u Zadru – OŠ Šimuna Kožičića Benje, jutros je bilo posebno svečano, ali i emotivno.
Naime, osim što su se svi nastavnici i profesori oprostili i na životni put dalje ispratili još jednu generaciju od 135 osmaša, oprostili su se i od svog dugogodišnjeg ravnatelja – prof. Marka Marina koji nakon punu 41 godinu neprekinutog rada u prosvjeti odlazi u zasluženu mirovinu.
Nakon himne i kratkog glazbenog programa, on je tako posljednji put stao pred svoje učenike kako bi im čestitao na uspjehu na kraju školske godine i svim svojim kolegama i učenicima poželio sve najbolje u životu.


Nagrade najboljim učenicima
– Koristim prigodu da čestitam svim učenicima škole na postignutim rezultatima i uspjesima u ovoj školskoj godini. Posebno se obraćam vama – osmašima koji ste bili izuzetna generacija. Od vas 135; 64 je prošlo s odličnim uspjehom, 54 s vrlo dobrim, i 17 učenika je prošlo s dobrim, a vaš uspjeh govori i o našoj školi. Koliko ste bili dobri govore i vaši postignuti rezultati na državnim natjecanjima gdje ste osvajali prva i ina mjesta. Osvojili ste prvo mjesto u znanju iz informatike, bili ste najbolji u košarci, atletici… Za vaš i uspjeh naše škole, zaslužni su svi učitelji koji su u vas ugradili svoje znanje od razredne do predmetne nastave, stručne službe i administrativno osoblje, naravno, i vaši roditelji. Od srca im hvala. Nadam se da ćete dobro ime Benje prenositi i u srednjoj školi i na fakultetima te vam od srca želim da upišete onu školu koju najviše želite – poručio je ravnatelj Marko Marin koje mu je ovo dakle, bilo posljednje obraćanje učenicima pred odlazak u mirovinu – 31. kolovoza ove godine.
Proglašeni su i najbolji učenici po razredima kojima su pedagoginja Anita Ivanišević i edukacijski rehabilitator Ana Parać Burčul, uručili simbolične nagrade.


Učenik generacije – Mario Ljubičić
Mario Ljubičić je tako, najbolji u svom 8. f razredu, a razrednica mu je bila profesorica Irena Rukavina, a on je ujedno i proglašen i učenikom generacije jer je bio državni prvak iz informatike pod mentorstvom prof. Ante Marjanovića.
Ostali nagrađeni učenici odnosno, najbolji učenici u svojim razrednim odjeljenjima su: Josip Dugandžić (8.a)  – razrednik Stipe Vestić, Tia Šanta Blagojević (8.b) razrednica Doris Vihar, Toni Čakarun (8.c ) – razrednica Ljiljana Tolić, prof., Patricia Lončar (8.d),- razrednica Dunja Dopuđ i Andrej Peroš (8.e) – razrednica Ivka Šarlija.
Kratku svečanost uveličale su i učenice – pobjednica ovogodišnjeg Benjafesta Hana Grubić i trećeplasirana, učenica osmog razreda Lucija Vidić.
Kao što je javnosti već i poznato, na mjesto novog ravantelja Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, jednoglasnom odlukom Školskog odbora izabran je profesor tjelesne kulture – Dražen Adžić. Odluku Školskog obora treba još potvrditi resorna ministrica Blaženka Divjak, u zakonskom roku.