POSEBAN DAN Oproštaj od osmaša, ali i dugogodišnjeg ravnatelja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U OŠ Šimuna Kožičića Benje svečano i emotivno
Autor: 
Svi nastavnici i profesori čestitali su i nagradili najbolje osmaše i ispratili ih dalje, na životni put. Ali, svim se učenicima i svojim kolegama posljednji put obratio i ravantelj Marko Marin koji sljedećaga mjeseca odlazi u mirovinu nakon 41 godine rada
Arif SITNICA
Dobro ime "Benje" prenosit će u srednjoj školi i na fakultetima

U jednoj od najbrojnijih osnovnih škola u Zadru - OŠ Šimuna Kožičića Benje, jutros je bilo posebno svečano, ali i emotivno.

Naime, osim što su se svi nastavnici i profesori oprostili i na životni put dalje ispratili još jednu generaciju od 135 osmaša, oprostili su se i od svog dugogodišnjeg ravnatelja - prof. Marka Marina koji nakon punu 41 godinu neprekinutog rada u prosvjeti odlazi u zasluženu mirovinu.

Nakon himne i kratkog glazbenog programa, on je tako posljednji put stao pred svoje učenike kako bi im čestitao na uspjehu na kraju školske godine i svim svojim kolegama i učenicima poželio sve najbolje u životu.

Nagrade najboljim učenicima

- Koristim prigodu da čestitam svim učenicima škole na postignutim rezultatima i uspjesima u ovoj školskoj godini. Posebno se obraćam vama - osmašima koji ste bili izuzetna generacija. Od vas 135; 64 je prošlo s odličnim uspjehom, 54 s vrlo dobrim, i 17 učenika je prošlo s dobrim, a vaš uspjeh govori i o našoj školi. Koliko ste bili dobri govore i vaši postignuti rezultati na državnim natjecanjima gdje ste osvajali prva i ina mjesta. Osvojili ste prvo mjesto u znanju iz informatike, bili ste najbolji u košarci, atletici... Za vaš i uspjeh naše škole, zaslužni su svi učitelji koji su u vas ugradili svoje znanje od razredne do predmetne nastave, stručne službe i administrativno osoblje, naravno, i vaši roditelji. Od srca im hvala. Nadam se da ćete dobro ime Benje prenositi i u srednjoj školi i na fakultetima te vam od srca želim da upišete onu školu koju najviše želite - poručio je ravnatelj Marko Marin koje mu je ovo dakle, bilo posljednje obraćanje učenicima pred odlazak u mirovinu - 31. kolovoza ove godine.

Proglašeni su i najbolji učenici po razredima kojima su pedagoginja Anita Ivanišević i edukacijski rehabilitator Ana Parać Burčul, uručili simbolične nagrade.

Učenik generacije - Mario Ljubičić

Mario Ljubičić je tako, najbolji u svom 8. f razredu, a razrednica mu je bila profesorica Irena Rukavina, a on je ujedno i proglašen i učenikom generacije jer je bio državni prvak iz informatike pod mentorstvom prof. Ante Marjanovića.

Ostali nagrađeni učenici odnosno, najbolji učenici u svojim razrednim odjeljenjima su: Josip Dugandžić (8.a)  - razrednik Stipe Vestić, Tia Šanta Blagojević (8.b) razrednica Doris Vihar, Toni Čakarun (8.c ) – razrednica Ljiljana Tolić, prof., Patricia Lončar (8.d),- razrednica Dunja Dopuđ i Andrej Peroš (8.e) – razrednica Ivka Šarlija.

Kratku svečanost uveličale su i učenice - pobjednica ovogodišnjeg Benjafesta Hana Grubić i trećeplasirana, učenica osmog razreda Lucija Vidić.

Kao što je javnosti već i poznato, na mjesto novog ravantelja Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, jednoglasnom odlukom Školskog odbora izabran je profesor tjelesne kulture - Dražen Adžić. Odluku Školskog obora treba još potvrditi resorna ministrica Blaženka Divjak, u zakonskom roku. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)