NOVE LINIJE Poljski LOT i njemačka Lufthansa objavili srpanjski red letenja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Zračna luka Zadar povezana s još sedam odredišta
Poljski LOT najavio je čak 13 novih linija u ovogodišnjem ljetnom redu letenja iz brojnih poljskih gradova prema destinacijama u Hrvatskoj, a Lufthansa je pojačala postojeće i uvela nove linije prema našoj zemlji
KUBA CHOLEWINSKI
Zračnu luku Zadar poljski LOT će povezivati i zrakoplovima E195

Poljska nacionalna aviokompanija, LOT i najveća njemačka aviokompanija, Lufthansa objavile su red letenja za srpanj koji donose povratak brojnih starih linija za Hrvatsku, ali i gotovo jednak broj novih linija. Među najvećim dobitnicima je Zračna luka Zadar koja će ukupno dobiti sedam linija, pet iz Poljske i dvije iz Njemačke, javlja Croatian Aviation.
Poljski LOT je ranije najavio povratak linija iz Varšave prema Zadru, Splitu i Dubrovniku, no sada je najavila potpuno novi set linija koje do sada nisu bile u prometu. Prema Zadru uvodi se linija iz Gdanska jednom tjedno, svakog petka, od 3. srpnja, kreće i linija Szczecin - Zadar jednom tjedno, svakog četvrtka od 9. srpnja, uvodi se linija Rzeszow - Zadar jednom tjedno, svake subote d 4. srpnja, letjet će se i iz Krakowa za Zadar jednom tjedno, svakog utorka od 7. srpnja, a uvodi se i linija Bydgoszcz - Zadar jednom tjedno, svakog subote od 4. srpnja. Na linijama prema Zadru najavljeni su zrakoplovi tipa DashQ400 kapaciteta 78 putnika i E195 kapaciteta 108 putnika.

LOT kreće od 3. srpnja

Za Zračnu luku Splitu uvodi se linija iz Lublina jednom tjedno, svakog petka, od 3. srpnja, kreće i linija Katowice - Split jednom tjedno, svake nedjelje, od 5. srpnja, uvodi se linija Poznan - Split jednom tjedno, svakog ponedjeljka od 6. srpnja, kao i linija Gdansk - Split jednom tjedno, svake srijede od 8. srpnja. Na linijama prema Splitu najavljeni su zrakoplovi tipa E195 i B737-800.
Što se tiče novih linije prema Dubrovniku, uvodi se linija iz Wroclawa jednom tjedno, svake subote od 4. srpnja, kreće linija Gdansk - Dubrovnik jednom tjedno, svakog utorka od 7. srpnja, letjet će se i Krakowa jednom tjedno, svakog petka, od 3. srpnja, a uvodi se i linija Poznan - Dubrovnik jednom tjedno, svake subote od 5. srpnja. Na linijama prema Dubrovniku najavljeni su zrakoplovi tipa E195.
Njemačka Lufthansa je u lipnju ponovno krenula prometovati prema Dubrovniku, Splitu i Puli, no s vrlo limitiranim brojem tjednih letova i to samo iz Frankfurta. Od srpnja povećavaju broj destinacija na koje leti u Hrvatskoj, uvode nove te pojačavaju tjedne operacije na postojećim linijama. Uz letove prema Dubrovniku, Splitu i Puli, kompanija će ponovno prometovati prema Zadru i Zagrebu.
Kompanija u ovogodišnjem ljetnom redu letenja još nije prometovala prema Zadru, no od srpnja će se i to promijeniti. Od 4. srpnja uvodi se linija Frankfurt - Zadar tri puta tjedno, srijedom, subotom i nedjeljom. Od istog datuma uvodi se i linija Muenchen - Zadar, jednom tjedno, dok će od 12. srpnja na liniji biti dva tjedna leta, svake subote i nedjelje.
Lufthansa ponovno leti prema Zagrebu. Od 1. srpnja uvodi se linija Muenchen - Zagreb, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Na liniji prema Muenchenu već prometuje i Croatia Airlines s kojom Lufthansa ima code-share ugovor, kao što je to slučaj i s linijom prema Frankfurtu.

Značajno povećanje linija Lufthanse

Lufthansa je u lipnju pokrenula liniju Frankfurt - Split, no sa svega jednim tjednim letom. Od 3. srpnja ova će linija biti u prometu 3 puta tjedno, svakog petka, subote i nedjelje. Također, Lufthansa uvodi i liniju Muenchen - Split, od 4. srpnja, s čak četiri tjedna leta, svakog utorka, petka, subote i nedjelje.
Kao što je to slučaj i sa Splitom, Lufthansa i ovdje prometuje na liniji Frankfurt - Dubrovnik, koja će od 5. srpnja prometovati dva puta tjedno (do sada jednom), svake subote i nedjelje. Uvodi se i linija Muenchen - Dubrovnik od 1. srpnja, četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.
Postojeća linija Frankfurt - Pula od 3. srpnja dobiva još jednu rotaciju pa će zrakoplovi ove kompanije Istru povezivati sa Frankfurtom dva puta tjedno, petkom i subotom. Također se uvodi i linija Muenchen - Pula, od 05. srpnja, jednom tjedno.
Kompanija u ovogodišnjem ljetnom redu letenja još nije prometovala prema Zadru, no od srpnja će se i to promijeniti.
Jedina linija Lufthanse prema Hrvatskoj koja još nije u prometu jest ona prema Zračnoj luci Rijeka. Naime, u ljetnom redu letenja kompanija jednom tjedno prometuje na liniji Muenchen - Rijeka, no ta linija nije u prodaji za srpanj ove godine. Na istoj liniji prometuje i Croatia Airlines, no hrvatska nacionalna kompanija još nije najavila početak prometovanja na ovoj liniji.
Lufthansa će na svim navedenim linijama koristiti zrakoplove različitog kapaciteta, od najmanjeg CRJ900 kapaciteta 90 putnika, do zrakoplova tipa A321 koji ima kapacitet od 200 putnika. (Croatian Aviation)
 

LUFTHANSA ZA ZADAR LETI OD 4. SRPNJA

Lufthansa u ovogodišnjem ljetnom redu letenja još nije prometovala prema Zadru, no od srpnja će se i to promijeniti. Od 4. srpnja uvode se linije Frankfurt - Zadar tri puta tjedno te Muenchen - Zadar, jednom tjedno.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno