»OBLIK NOVCA« Poduzetnički priručnik s odgovorima kako od ideje do novca

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Knjiga Julijana Lonića iz Bibinja za sve koji žele uspjeh
Svaki put kad vam nestane ideja, volje, poduzetničkog duha i pozitivnih misli jednostavno otvorite knjigu na bilo kojoj stranici i krenete čitati, kaže 52-godišnji Julijan Lonić iz Bibinja, autor knjige Oblik Novca, koji želi potaknuti čovjeka da sam upravlja svojim životom i da sačuva svoju duhovnost kroz život
Velimir BRKIĆ
Julijan Lonić iz Bibinja, autor knjige-priručnika

Svi koji hoće nešto svoje, biti svoj gazda i otvoriti vlastiti biznis odsad imaju praktični priručnik, knjigu »Oblik Novca« u kojoj se mogu naći odgovori kako od ideje do novca i u konačnici možda postati bogat.
- Znači svaki put kad vam nestane ideja, volje, poduzetničkog duha i pozitivnih misli jednostavno otvorite knjigu na bilo kojoj stranici i krenete čitati, rekao je 52-godišnji Julijan Lonić iz Bibinja, autor knjige »Oblik Novca«.
Lonić je bibinjski poduzetnik poznat po proizvodnji vina i stvaranju svjetski poznatog vinskog brenda Julonka, aromatiziranog vina, plemenitog pića koje se priprema od ekološki uzgojenog, kvalitetnog vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom.
- Knjiga je posvećena svima koji u životu žele uspjeh i koji žele podizati prag u svakom smislu riječi, kazao je Julijan Lonić, vlasnik istoimenog OPG-a u kojem osim Julonke pravi i razne likere iz domaće radinosti, kao što su Višnjevac, Maraškovac, Orahovac i drugi likeri.

Sam svoj gospodar

»Oblik Novca« na 108 stranica ima 42 poglavlja među kojima i Ideja, Upornost, Ulaganje, Pozitivno razmišljanje, Moć vizije, Uspjeh, Sam svoj gospodar, Vizija moći, Strast i pobjeda, Sreća je tu i druga poglavlja.
»Oblik Novca« je knjiga zamišljena kao praktični priručnik.
- Najbolje je knjigu koristiti kao praktični priručnik, jer ona nije filozofska, nego pisana za muškarce i žene koji vole novac i žele se obogatiti, uvjerljiv je Lonić koji s obitelji živi u Lonićima na ulazu u Bibinje.
Knjiga je presjek jednog dijela životopisa samog pisca, ali govori i o poduzetništvu i o tome kako čovjek može stvoriti nešto odlično i opipljivo. Također govori na koji način treba razmišljati da bi se došlo do rezultata, kako pozitivno razmišljati i ne odustajati...
Zašto bi čovjek trebao biti bogat, a ne siromašan? Što treba napraviti prije nego kreneš u neki posao? Kako viziju pretvoriti u stvarnost, te kad je pravo vrijeme za ulaganja?
- Želja mi je da ovom knjigom probudim uspavanu energiju i oslobodim svih strahova onoga tko je ostao zarobljen u mislima iz prošlosti. Želim potaknuti čovjeka da sam upravlja svojim životom, objašnjava Lonić.

Kreativnost pretočiti u novac

Međudjelovanje ideja i novca je često nepredvidivo. To nisu samo brojke, već i rizik. Spremnost preuzmanja rizika ili sposobnosti izbjegavanja rizika, to je sastavni dio prodaje, ali i života.
- Dobro je znano kako je tržište mjesto gdje se susreću novac i ideje. Stara mudrost kaže da kada osoba s novcem upozna osobu s idejom, osoba s idejom ode s novcem, a osoba s novcem ode s idejom. Da bismo razumjeli tržište, moramo razumjeti i novac i ideju, mišljenja je Lonić.
Također, kaže on, važno je znati da su kupci uvijek spremniji kupiti proizvod koji je poboljšanje postojećeg, negoli neki revolucionarni izum, zbog kojeg postojeće stvari, koje imaju, moraju baciti u koš ili na deponij smeća, kao nepotrebne i nekorisne.
- Novac je energija, ali ne i najvažnija. Da bi zarađivali potrebno je imati dosta životne energije. Znači, više veselja u malim stvarima, ali i više ideja i kreativnosti koje ćete pretočiti u novac, poručio je Lonić.
U ova teška vremena knjiga je pravo osvježenje za sve željne uspjeha.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)