Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Plenković: “S tenisačima sam proveo dvije-tri minute, ne dane. Tu je priči kraj!”

26.06.2020. 12:26


Hrvatski tenisač i trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević objavio je da je pozitivan na koronavirus. Hoće li se premijer, koji se susreo s obojicom zaraženih tenisača, testirati? “Druženje s tenisačima je trajalo dvije-tri minute”, rekao je danas Plenković za N1.
Podsjetimo, prije nekoliko dana je otkriveno i kako je na koronavirus pozitivan Novak Đoković.
Prije toga, na Adria Touru u Zadru, s Đokovićem se kratko susreo i premijer Plenković. Kontakt je bio kratak, premijer se testirao i nalaz mu je bio negativan, a epideimolozi su rekli da kontakt koji su Đoković i Plenković imali ne spada pod definiciju bliskog kontakata te kako premijer ne mora u samoizolaciju.
Premijer je, kako se vidi na fotografijama, bio i pored na koronavirus pozitivnog Gorana Ivaniševića.
“Jesam, vidimo sam tu vijest. Želim Goranu da se dobro oporavi”, rekao je premijer kada su ga novinari upitali je li vidio vijest da je Goran Ivanišević pozitivam na koronavisu. Dodao je i sljedeće:
“Što se tiče mene situacija je identična kao i prije, onako kako smo rekli. Sve skupa druženje s tenisačima trajalo je dvije-tri minute, bez onoga što se epidemiološki definira kao bliski kontakt.”
Hoće li se tesitrati nakon što je objavljeno da je i Ivanišević pozitivan?
“Tenisači su proveli dane zajedno, drugo je to od dvije-tri minute. To je ta razlika i tu je priči kraj”, rekao je premijer koji se, kaže, konzultira s epidemiolozima.
“Pa gledajte, razlika je u tome što je ovdje bit. Možemo sada razumijeti da je kampanja, možemo razumijeti želju SDP-a i krajnje desnih opcija da bi bilo super da im recimo predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a ode u samoizolaciju.”
“Međutim, od tih njihovih teza pa do realnosti onoga što se događalo u te dvije do tri minute praktički pozdrava i fotografiranja je ogromna razlika između onoga što je činjenično točno – da su tenisači proveli dane zajedno.
Jedno je biti dane zajedno, a drugo je biti dvije-tri minute u vrlo kratkom, kurtoaznom pozdravljanju”, kazao je premijer.
HZJZ-u je, nakon što je objavljeno da je zaražen Novak Đoković objavio priopćenje u kojem objašnjavaju šzto je bliski kontakt.
Budući da je Goranu Ivaniševiću tek treći test pokazao da je pozitivan na koornavirus, naš reporter Elvir Mešanović premijera je upitao hoće li otići u samoizalaciju ako mu ponovljeni test bude pozitivan na što je premijer kazao:
“Ne vidim potrebe da odgovaram na hipotetska pitanja.” (N1)