Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

»Ne bojte se rada i rizika, iz toga proizlazi uspjeh!«

26.06.2021. 11:24


Generacija maturanata koja se ovih dana bavi s državnom maturom, ostala je bez onih zabavnih stvari koje zadnje godine školovanja čine posebnima – maturalno putovanje u inozemstvo, svečana maturalna večer, masovna druženja… Kako bi ipak obilježili kraj srednje škole, učenici završnih razreda Prirodoslovno-grafičke škole Zadar imali su svečanu podjelu svjedodžbi.
Tomislav Grbin, omiljeni dugogodišnji ravnatelj ove škole na kraju svog radnoog vijeka najuspješnijim maturantima podijelio je vrijedne knjige s posvetom.
– Ovu generaciju obilježila je koronakriza pa nisu imali maturalno putovanje, a maturalna zabava prošla je u okrnjenom obliku, uz poštivanje pravila epidemiološke službe. Pokušali smo zato ovu podjelu učiniti što svečanijom pa su u uvodu učenici naše škole Ivana Dobrijević i Petar Kevrić otpjevali i zasvirali, pod voditeljstvom nastavnice glazbe Ive Mustać Klarić, rekao je Grbin, kojeg bi, po završetku izbora cjelokune procedure, na mjestu ravnatelja trebala zamijenitu Anamarija Ivković, profesorica iz škole.
U motivacijskom govoru Grbin je pozvao učenike na odgovornost i ukazao na globalizacijske trendove i pandemiju iz koje je proizišla lijenost, kao i prava bez odgovornosti.
– Karakter se ne može razviti u lijenosti i lagodnosti. Ne bojte se patnje, rada i rizika jer iz toga će proizići uspjeh! Hrabro, ali i pametno kročite kroz život i učinite ovaj svijet boljim, završio je Grbin s jakom porukom.
Svečanost je završila tradicionalnom zajedničkom fotografijom na stepenicama ispred škole na kojoj su učenici 4. b razreda – kemijski tehničar s razrednicom Karmen Turčinov, 4. c razred, smjer grafički urednik-dizajner s razrednicom Majom Rep te 4. d i e – medijski i WEB dizajner s razrednicom Petrom Buljat.