Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prvo mjesto za pionire Abecede i mlađe pionire Primorca

26.06.2021. 08:05


Međunarodni nogometni turnir Hercegovina cup 2021. u organizaciji Škole nogometa AS Međugorje održan je u tri grada, Međugorju, Ljubuškom i Čitluku, a okupio je oko tisuću djece koji su se po velikim vrućinama natjecali u pet kategorija. Uspješan nastup imale su dvije selekcije momčadi iz Zadarske županije koje su bile najbolje u svom uzrastu. Tako su mlađi pioniri (2008./09. godište) Primorca iz Biograda osvojili prvo mjesto. Biograjci su u svojim redovima imali i najboljeg vratara turnira (Duje Zelić) dok je Roko Milačić dobio priznanje za najboljeg igrača. Na putu do prvog mjesta Biograjci su bili dugi u svojoj skupini i izborili polufinale u kojem su s 1:0 pobijedili splitski Hajduk, a istim rezultatom u finalu su svladali Slobodu iz Užica (Srbija).
– Igrali smo sjajno protiv kvalitetnih momčadi iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Osim pokala pokupili smo i veliko iskustvo i na najljepši način zaključili sezonu. Sada nam slijedi zasluženi odmor – rekao je Marko Moravčić, trener Primorca pod čijim su vodstvom nastupili: Duje Zelić, Karlo Budanović, Toni Kajtazi, Angelo Bakija, Božidar Dučkić, Marin Ivin, Rafael Čirjak, Matija Čirjak, Antonio Čirjak, Ante Šimović, Roko Milačić, Tome Gulan, Luka Banović, Andrija Jurjević, Ivan Lacman. Bila je ovo odlična sezona za biogradske mlađe pionire koji su osvojili prvo mjesto u Drugoj dalmatinskoj ligi pa će sljedeće setone, s pionirima, kadetima i juniorima igrati u Prvoj ligi. U Hercegovini su se natjecali i biogradski pioniri koji su u prvoj utakmici pobijedili zadarsku Abecedu (1:0) i jednog od domaćina, Čitluk (2:1). Ipak, nakon poraza od Širokog u trokutu od tri momčadi koje su imale šest bodova Primorac je zbog lošije gol razlike ostao bez polufinala.
Odličan nastup imali su pioniri Abecede sporta koji su u finalu pobijedili Široki. Iz zadarske momčadi izabrani su i najbolji vratar turnira (Duje Predovan) te najbolji igrač (David Buterin). Abeceda je turnir počela porazom od Primorca nakon čega je u skupini pobijedila Brotnjo i Široki te ušla u polufinale u kojem je bila bolja od Tomislava. U finalu nova pobjeda protiv Širokog, ovaj puta nakon jedanaesteraca u kojima je vratar Predovan obranio protivnicima dva udarca. Pod vodstvom trenera Jure Perkovića za Abecedu su nastupili: Duje Predovan, Luka Žilić, Luka Matak, David Buterin, Duje Marasović, Hrvoje Juričević, Pave Žilić, Roko Mavra, Ivan Brčić, Ivan Ivković, Toni Predovan, Bruno Franjkić, Luka Jurjević, Filip Buljat, Roko Ivčević, Renato Pavlović, Mikula Dunatov. Pioniri Abecede su aktualni županijski prvaci, pa je uspjeh u Hercegovini zaokružio sjajnu sezonu.